Moje veľmi obľúbené jedlo, na ktoré si môžete nájsť recept tiež TU – Mäso po čínsky, ale rozhodla som sa pridať recept ešte raz aj s fotečkami, lebo ako ste písali, lepšie sa jedlo pripravuje keď človek aj vidí, ako to do „hrnca“ naozaj má ísť. Tak poďme na to…
Na prípravu (pre 6 osôb) budeme potrebovať:
- 1 kg kuracích pŕs
- 1/2 bielej kapusty (max.700 g)
- 1/2 červenej kapusty (max.700 g)
- 1 konz.steril. hrášku (ja používam bonduelle 340 g)
- 1 konz.steril. kukurice (ja používam bonduelle 340 g)
- 1 PL medu
- 3 PL oleja (ja používam olivový)
- 1 PL kari korenia
- 3 PL sójovej omáčky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- soľ
- 1 väčšia cibuľka
POSTUP:
Hrniec rozpálime, pridáme doň olej a keď sa olej zohreje pridáme med.
Mäso som si začala pripravovať deň vopred, aby vynikla chuť korenín. Mäso umyjeme, nakrájame na rezance, posypeme kari korením, čiernym korením, pridáme sójovú omáčku a lyžicu olivového oleja, necháme v chladničke do druhého dňa.
Keď už máme v hrnci rozpálený olej s medom môžeme pridať ochutené kuracie mäsko a sprudka orestovať. Restujeme 5 minút.
Následne pridáme narezanú kapustu (červenú aj bielu). Zmes osolíme a dusíme 15 minút.
Pridáme hrášok a kukuricu, premiešame.
Pred dokončením pridáme na krúžky nakrájanú cibuľku, premiešame a odstavíme. Celková doba varenia by nemala prekročiť 30-35 minút, aby mäso zostalo celistvé.
Podávame s hranolkami. Veľká mňamka!