Na návštevu tejto reštauárácie sme sa veľmi tešili, podobne to bolo aj na v prípade reštaurácie Lavante Sky v Dunici nad Váhom (to bolo ale žiaľ sklamanie, čo sa jedla týka).
Aj do Elite restaurant nachádzajúcej sa hneď na vstupe do Novej Dubnice sme prichádzali s veľkým očakávaním. Zaparkovali sme priamo pred reštauráciou, a tešili sa na večer plný chutí: 8-chodové degustačné menu tzv. TASTING MENU.
Na recepcii nás privítala usmievava slečna, ktorá nám odložila naše kabáty a uviedla nás do reštaurácie. Tu sa nás hneď ujal veľmi prívetivý čašník a usadil nás k nášmu stolu. Sedenie pohodlné, všetko krásne prestreté a nechýbalo ani vytlačené TASTING menu, aby sme vedeli, aké jedlá nám budú počas večera servírované.
Pred samotnou degustáciou nám priniesli na privítanie domáce pečivko s tvarovou penou, chutná jednohubka na úvod. Následne začali so servírovaním menu. Ku každému jedlu čašník povedal niekoľko slov na úvod a nezabudol nám popriať dobrú chuť. Studené predjedlo bola lahodná paštáta, ideálna na povzbudenie chuťových buniek. Druhé predjedlo bol marinovaný pstruh ktorého perfektne dopĺňalo jablkové chutney. Najväčším prekvapením bola skvele pripravená mäkkúčká chobotnica s fazuľkou. Polievka z topinamburov bola veľmi jemná so slnečnicovými semiačkami. Prvým hlavný chod bol opäť pstruh podávaný s feniklovým pyré – veľmi zaujímavá kombinácia. Špecialitou podniku je pomaly pečený bôčik s kapustovým pyré a hubami – tu je vidieť, že aj z lacného kúska mäska sa dá pripraviť veľmi chutné hlavné jedlo. Nasledovali dva dezerty – domáca zmrzlinka a brownies.
Všetky jedlá boli vynikajúce, chuťovo veľmi vyvážené, jemné a zároveň niečim zaujímavé. Mňa najviac prekvapila chobotnica, ktorá bola skutočne lahodná. Každé jedlo malo niečo do seba. Túto reštauráciu preto určite ešte navštívime!
Na záver degustácie sa za nami zastavil aj šéfkuchár – Daniel Marek, ktorému sme otvorene mohli povedať, že jedlo v tejto reštaurácií bolo vynikajúce a môžem povedať, že večer splnil všetky naše očakávania.
Pri platení som zostala milo prekvapená, že za džbám vody s citrónom si neúčtovali ani euro, totiž všade kam prídeme si aj za džbán čistej vody s citrónom účtujú niekoľko euro (pod 2 € za džbán sme ešte nemali účtované nikde, toto je prvá reštaurácia, kde nám vodu neúčtovali).
Pre mňa po Grand Restaurant Kempinski je toto druhá najlepšia reštaurácia na Slovensku (samozrejme z tých, ktoré sme navštívili) !