Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
- 1 kg hovädzia roštenka
- 4 vajíčka uvarené natvrdo
- 10 ks kyslých uhoriek
- 5 ks párkov (spišské)
- 10 plátkov anglickej slaninky
- 2 mrkvy
- horčica, soľ, korenie, cibuľa, olej
Postup prípravy:
Najskôr si pripravíme všetky suroviny, ktorými budeme mäsko plniť. Vajíčka uvaríme natvrdo, nakrájame na 1/4, uhorky rozkrájame na plátky, párky rozkrojíme na 1/4, mrkvu nakrájame na tenké prúžky.
Mäso nakrájame na 1 cm hrubé plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plát mäsa položíme slaninku, pridáme vajíčko, uhorku, mrkvu a párky. Mäso stočíme do rolky a previažeme niťou alebo použijeme kovové špajle.
Na oleji speníme cibuľku, pridáme mäsko, dôkladne orestujeme z každej strany, a necháme dusiť 2 hodiny, ak je potrebné podlejeme vodou.
Podávame s ryžou.