Torta FLORIDA

0

Na prípravu vynikajúcej jahodovej torty budeme potrebovať nasledovné suroviny:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 160 g múky (ja používam klasickú bielu múku do ktorej pridám lyžicu celozrnej a trošku ražnej)
  • 100 g hnedý cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica oleja + 1 lyžica vlažnej vody
  • troška šťavy z citróna

Pudingový krém:

  • 3x zlatý klas
  • 1 l plnotučného mlieka
  • 250 g masla
  • 150 g cukru
  • 50 g bielej čokolády

Šľahačka

  • 500 ml smotana na šľahanie (40%)
  • 3x stužovač šľahačky
  • 3x vanilkový cukor
  • 1 lyžica hnedého cukru

Ešte budeme potrebovať:

  • 300 g čerstvých jahôd
  • Jahodový džem na potretie piškótového korpusu
  • Formu na pečenie torty priemer 26 cm

POSTUP PRÍPRAVY:

  • Žĺtka oddelíme od bielkov, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh do ktorého pridáme citrónovú šťavu a polovicu cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej s vodou, vymiešame. Zmesi spojíme, pridáme múku, dôkladne premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy (do formy dáme papier na pečenie). Pečieme pri 160 stupňoch 15-20 minút. Hotový korpus vychladíme.
  • Pripravíme si pudingový krém – zmes mlieka s cukrom privedieme do varu a primiešame zlaté klasy (tie si vopred vymiešame v miske s trochou studeného mlieka), uvaríme hustý puding, ktorý vychladíme a do vychladeného zašľaháme celé maslo.
  • Šľahačku vyšľaháme dotuha, pridáme cukor a stužovač.
  • Do tortovej formy vložíme upečený korpus, ktorý natrieme jahodovým džemom. Na džem naukladáme tesne vedľa seba jahody prekrojené na menšie kúsky. Následne pridáme pudingovú zmes, nasleduje šľahačka a môžeme ľubovoľne ozdobiť. Dáme na 3 hodiny do chladničky, následne podávame.
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.