Pavlova torta s čučoriedkami

0

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:

KORPUS:

  • 3 vaječné bielky
  • 300 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy (alebo octu, citrón je zdravšou alternatívou)
  • 1 PL solamylu
  • 70 ml horúcej vody

PLNKA:

  • 250 g mascarpone (alebo mäkký tvaroh)
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 vanilkové cukre

NA OZDOBU:

300 g ovocie – čučoriedky, maliny, jahody…. podľa chuti

POSTUP:

Do kuchynského robota vložíme vajčené bielky, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, solamyl a horúcu vodu. Spustíme miešanie na 20 minút. Vznikne nám tuhý, pevný sneh, ktorý rozotrieme na papierom vyložený plech do tvaru kruhu. Vložíme do vopred vyhriatej rúry – rúru predhrejeme na 150 stupňov a pečieme 40 minút, následne teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme ešte ďalších 30 minút.

Z mascarpone, šľahačky a cukru vymiešame hustý krém (ja všetko vložím do kuchynského robota a za minútku je krém hotový).

Hotový krém natrieme na vychladený korpus a ozdobíme ovocím podľa chuti (ja používam mrazené čučoriedky). Môžeme hneď podávať.

Prajem dobrú chuť!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.