Ďalší z receptov, pri ktorých som sa inšpirovala pani Mačingovou. Cvikla je veľmi zdravá takže tento šalát dodá telu veľa benefitov.
Na prípravu budeme potrebovať (pre 4 osoby):
- 4 cvikle
- 1 balenie TRIO bonduelle sterilizovaná zelenina (mrkva, hrášok, kukurica)
- 5 ks sterilizovaných uhoriek
- 1 PL olivového oleja
- soľ, korenie, rasca
POSTUP PRÍPRAVY:
Najskôr si uvaríme cviklu. Cviklu očistím a vložím celú do horúcej vody, do ktorej pridám trochu soli, rasce, rozmarínu, ja varím cviklu 1 hodinu, aby bola taká akurát, ani príliš mäkká ani tvrdá. Uvarenú cviklu nakrájam na malé kocky.
Pridám sterilizovanú zeleniu, uhorky nakrájam na malé kocečky. Dochutím olejom, soľou, rascou a mletým čiernym korením. Môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať.
Šalát je vynikajúcou alternatívou ku klasickému zemiakovému šalátu, výborne sa hodí k rôzmym druhom mias.
Môžete si ho tiež pripraviť aj s „falošnou“ majonézou s pridaním zemiakov, recept nájdete TU.