Na prípravu budeme potrebovať (formu o priemere 24 cm)
CESTO:
- 2 balíčky keksov Hobbits
- 100 g masla
- nutelu na potretie cesta (množstvo podľa chuti)
PLNKA (rozleíme ju na dve časti bielu a hnedú)+
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotana na šľahanie
- 75 g trstinového cukru
- 1 balíček stužovača šľahačky
- 2 lyžice nutely
ČOKOLÁDA
- 100 g lindt čokoláda 90%
- 150 ml smotana na šľahanie
POSTUP:
Pripravíme si cesto – pomixujeme keksy úplne na jemno a pridáme do nich rozpustenú maslo, dôkladne premiešame, vložíme na dno tortovej formy a utlačíme, vložíme na 10 minút do chladničky stuhnúť. Po 10 minútach potrieme nutelou (stačí aj tenšia vrstva, ale kto má rád veľa nutely použije viac).
V kuchynskom robote vymiešame smotanu na šľahanie, mascarpone, cukor. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, jedna zostane biela a do druhej dáme 2 polievkové lyžice nutely. Najskôr na cesto navrstvíme bielu a potom hnedú časť.
Do hrnca vložíme čokoládu, pridáme smotanu na šľahanie a za stále miešania rozpustíme. Trošku vychladíme a nalejeme na hotový koláč. Dáme do chladničky stuhnúť.