Cícer

0

Cícer zaraďujeme medzi strukoviny, preto pri jeho konzumácií hrozí riziko nadúvania. Podobne ako pri červenej šošovici, je aj pri bio cíceri pravdepodobnosť nadúvania nízka, a preto sa odporúča aj malým deťom od 10.mesiacov.

Aby sme znížili riziko nadúvania na minimum je dobré cícer na 12.hodín namočiť do vody, následne vodu zliať a cícer ešte dobre prepláchnuť v studenej vode. Následne cícer uvaríme domäkka. Maličkým detičkám je najvhodnejšie ho pomixovať, väčším popučiť vidličkou a malý školáci ho zvládnu spapať aj celý.

Keďže detičkám sa neodporúča minimálne do 1.roka soliť, tak aby sme mu dodali lepšiu chuť vložíme do vody v ktorej ho varíme petržlenovú vňať, ktorá dodá výbornú chuť i arómu.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.