Kempinski Hotel Adriatic Istria Croati

Vitajte v Chorvátku, vitajte v luxusnom 5* hoteli Kempinski Hotel Adriatic

0 92

Keď sa povie Kempinski, ja si hneď predstavím luxusné hotely, ktoré poskytujú služby na najvyššej úrovni. Z tejto hotelovej siete sme už navštívili niekoľko hotelov, a vždy sa potvrdilo, že služby sú naozaj na vysokej úrovni. A to je hlavný dôvod, prečo sa do týchto hotelov vždy radi vraciame.

Aj tento rok  som hľadala nové možnosti ubytovania v Chorvátsku, tak hneď prvá myšlienka bola hotel Adriatic Kempinski. Už dlhšie som mala tento hotel „vytipovaný“ avšak stále sa nám nedarilo sa tam dostať. Teraz ale prišla tá správna chvíľa a konečne sme sem zavítali aj my.

Hneď na úvod môžem povedať, že to, čo som očakávala sa aj naplnilo. Nie je hotel ale ako hotel, ale Kempinski bol naozaj zárukou kvality a prvotriednych služieb a ako to už v Kempinski hoteloch býva zvykom – očaril nás a získal si nás.

Dobrou správou je aj to, že z Bratislavy je to necelých 600 kilometrov a teda bez problémov sa to dá zvládnuť aj 5 a pol hodiny cesty autom. Ideálne miesto na oddych, kľudne aj na predĺžený víkendový pobyt. Aj hory sú krásne, ale čo je v lete lepšie ako more…. A ak ste ešte aj milovníkom golfu tak začnite baliť kufre hneď, pretože súčasťou hotelového komplexu je aj dokonalý golfový areál. Luxusné izby a suity, niekoľko vonkajších bazénov, vnútorné SPA, privátna pláž a samozrejme vynikajúce jedlo. Vstúpme spolu do prímorskej rozprávky….

Hotel sa nachádza v malebnej dedinke Savudrija. Je to naozaj veľmi pokojné miesto, vhodné pre tých, ktorí hľadajú maximálny relax. Ak ste milovníkom ruchu veľkomesta tak potom radšej hľadajte niečo iné – v takom prípade odporúčam hotel Kempinski v Portoroži! Ale ak túžite po pokoji a relaxe hotel Kempinski Adriatic je tým najlepším miestom.

Hotel ponúka ubytovanie v niekoľkých typoch izieb buď s výhľadom na more ale na okolitú krajinu.  Izby sú priestranné majú rozlohu od 30 metrov a súčasťou každej izby je aj balkón. Pre tých, ktorí majú radi väčší priestor resp pre rodiny s deťmi sú určené prepojené izby, ale krásne priestranné Suity. My milujeme rána (ale samozrejme aj celé dni), keď z izby vyjdeme na terasu a kocháme sa výhľadom na more a môžeme celú noc dýchať morský vzduch.

My sme boli ubytovaní v Junior Suite s výhľadom na more. Nádherná, veľká a priestranná suita s rozlohou 85 metrov, v ktorej je oddelená spálňová časť s veľkou pohodlnou posteľou a oddelená obývacia časť s rozkladacím gaučom, ktorý bez problémov poslúži ako prístelka aj pre 2 dospelé osoby. V spálňovej časgti rovnako tak aj v obývačke bol veľký televízor. Nechýba ani pracovný stôl, šatník, minibar, kapsulový kávovar, klimatizácia a skvelým doplnkom sú závesy, ktoré sa ovládajú spínačom. Súčasťou suity je veľká priestranná kúpelňa s vaňou a sprchovacím kútom a oddelené WC. Čerešničkou na záver je to veľká terasa – je naozaj veľká a priestranná pretože je prepojená cez spálňovú aj obývacie časť. Na terase je nielen stolík s posedením ale aj ležadlá. Na úvod nám tiež pripravili nádherné prekvapenie na izbe – fľašu sektu, výber koláčikov a misu ovocia, ďakujeme a vážime si to!

V hoteli sa nachádza niekoľko reštaurácií a barov, takže hladní ani smädní tu určite nebudete. Jedlo je tu výborné. Deň začnete raňajkami v reštaurácií Dijana, kde sa podáva vynikajúce jedlo. Výber je veľmi pestrý. Na studenom bufete sú to rôzne šunky, syry, salámy, rôzne druhy rýb, šaláty, čerstvá i nakladaná zelenina. Teplý bufet klasicky tvoria jedlá z vajíčok, párky, klobásy, slaniny, grilovaná aj dusená zelenina. Nechýba veľa pečiva, veľký sladký bufet. A ponuka nápojov je tiež veľmi široká. Niekoľko druhov šumivých vín, ovocné a zeleninové šťavy, široký sortiment čajov, minerálky, naozajj všetko, na čo si len spomeniete.

Večeru si môžete dať buď v hotelovej reštaurácií Diana alebo na v reštaurácií Kanova, ktorá sa nachádza pri hotelovej pláži. Pochutnať si tu môžete na miestnych kulinárskych špecialitách, nechýbajú jedlá z rýb, steaky, ale aj jedlá pre vegetariánov. Nechýba ani detské menu, takže ani vaši najmenší nebudú trpieť hladom. Cez sezónu si určite rezervujte stôl vopred pretože kapacita reštaurácie sa rýchlo naplní.

Hladní nebudete ani na pláži, pretože v „Beach bare“ sa po celý deň podávajú rôzne dobroty, na svoje si prídu hlavne deti, pretože pizza tu chutí naozaj výborne. Pozdravujeme aj skvelú a veľmi milú čašníčku Anitu (mali sme tu česť ju spoznať už v hoteli Kempinski v Tatrách, kde bola na stáži), je vidieť, že pre ňu je jej práca skutočným koníčkom, keby bol každý čašník tak milý bolo by to úplne super, majú si od nej brať príklad!

Samozrejmosťou je aj room servis, ale ten sme tento krát nevyužili keďže jedlo sme si vedeli dať na každom kúsku vonku. Dole v Lobby bare sa dá takisto najesť, tu sa podávajú rôzne malé dobroty na zahryznutie a výborné alko aj nealko koktejly.

Keďže sme cestovali s deťmi zaujímalo nás aj to, či má hotel vlastný detský kútik – Titan kids club. A áno súčasťou hotela je aj detský kútik, v ktorom sú animátorky a deti sa môžu vyblázniť na trampolíne, užiť si zábavu v pirtáskej lodi a zahrať sa s množstvom hračiek.

Hotel má svoju vlastnú súkromnú pláž, ktorá sa nachádza asi 300 metrov od hotela. Bez problémov sem prejdete pešo, ale ak sa Vám nechce chodiť pešo stačí na recepcii požiadať, aby Vás elektrickým autíčkom odviezli na pláž a radi Vás odvezú. Slnečníky, ležadlá a uteráky sú pre hotelových hostí gratis. Pláž je rozdelená na tri časti. Hlavná časť je pláž určená pre rodiny s deťmi, druhá časť je určená len pre dospelých a tretiu časť tvoria baldachýny (tie sú ale za poplatok) resp súkromné vyvýšené ležanie. Aj toto všetko nájdete v mojich videách. Keďže na pláži je aj hotelový Beach bar môžete sa tu počas dňa osviežiť chutným nápojom aj jedlom.

Bazénov je tu niekoľko, nechýbajú ani bazény pre najmenších a vírivky. Pri všetkých bazénoch sú slnečníky, ležadlá a uteráky takisto pre hotelových hostí gratis. Súčasťou bazénového sveta je aj Pool bar kde sa môžete osviežiť chutným nápojom.

Súčasťou hotela je aj SPA, ktoré sme ale nestihli navštíviť. Takže máme dôvod sa sem opäť vrátiť.

Toľko pár našich krásnych spomienok na tento úžasný hotel. Tešíme sa na ďalšiu návštevu a nezabudnuteľný pobyt.

Priblížiť Vám aspoň trošku tento krásny hotelový rezort môžem prostredníctvom mojich videi.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.