Luxusná dovolenka pri mori za pár hodín autom

0 51

Chcete stráviť týždeň či dokonca víkend pri mori so svojou polovičkou alebo rodinou a nechce sa Vám tráviť v aute 10 či viac hodín?

Máme pre Vás tip na nezabudnuteľnú dovolenku len 5 hodín cesty autom z Bratislavy. Áno čítate správne, len 5 hodín cesty a ste v Portoroži a môžete si užívať nezabudnuteľný pobyt pri mori, v hotelovom wellness, v lusuxných izbách a suitách, vychutnávať si skvelé jedlo a omnoho viac.

Hotel tvoria dve budovy. Pôvodná historická budova v ktorej sa nachádzajú izby a suity zariadené v pôvodnom historickom štýle, s menšími balkónmi. V modernej časti sa tak nachádzajú izby ako aj Suity zariadené v modernom štýle s dostatočne veľkými balkónmi. Izby sú orientované do parku, čiže zo zadnej časti hotela, kde sa nachádza parkovisko, niektoré majú čiastočný výhľad na more a ďalšie priamy výhľad na more. Za mňa jednoznačne najlepšie je ubytovať sa v modernej časti v niektorej zo suit s priamym výhľadom na more a s obrovskou terasou.

Raňajky sú vynikajúce, len veľkou nevýhodou je malý počet čašníkov, ktorý zabezpečujú priebeh raňajok. Často sa stáva, že hostia od stola odídu, avšak čašníci nestíhajú pripraviť stôl pre ďalších hostí. Výber jedál na raňajky je veľmi pestrý. Nechýbajú teplé jedlá, studený bufet, široký výber čerstvej zeleniny a ovocia. Čerstvé šťavy. Ak mi niečo na raňajky chýbalo, boli to pomazánky, tie my máme veľmi radi. Kuchár pripravuje každé ráno priamo pred očami hostí rôzne teplé jedlá z vajec, takisto aj miešané vajcia pripravuje pre každého hosťa čerstvé.

Večere boli organizované veľmi dobre, počete čašníkov bol dostatočný a jedlo výborné, naozaj tento rok čo sa večerí týka bol personál nielen profesionálny, ale aj veľmi milý, ústretový a ochotný.

Pláž je mestská, avšak každý hosť má k dispozícií slnečník s ležadlami. Ak si zakúpite pobyt  s ubytovaním v niektorej Suite, máte k dispozícií  na pláži ležania pod luxusným baldachýnom, čo je tiež veľké plus. Baldachýny sa nachádzajú na oddelenej strane, takže máte zaručené úplné súkromie. A takisto sa pred baldachýnmi nachádza pláž, ktorá je akoby „súkromná“, pretože hostia, ktorí sa nachádzajú na strane s klasickými slnečníkmi a ležadlami  majú pláž spoločnú s ostatnými hosťami. Pláž je piesková, a takisto aj dno mora je pieskové.  Nie je to klasické more, na aké sme zvyknutí v Chorvátsku, krásne priezračne s kamienkami na dne, ale keďže je tu piesok je aj voda mútna, ale morská, slaná. Po minulé roky, a dokonca to bolo ešte aj počas nášho júlového pobytu v tomto roku dostal každý hosť 0,5 l plastovú fľašu s minerálkou gratis. V auguste, sme už žiadnu vodu nedostali. Na plážovej recepcii pridla nádoba s vodu a jednorázové poháriky, do ktorých si hostia môžu vodu z nádoby nabrať.

Wellness je súčasťou hotela. Tvorí ho vonkajší bazén prepojený s vnútorným, vírivka, plus niekoľko saun a jacuzzi. Masáže a ďalšie procedúry sú samozrejmosťou. Ležadlá so slnečníkmi vonku a takisto aj ležadlá vo vnútri. A skvelý personál, veľmi milý a ústretový páni sú neoddeliteľnou súčaťou bazénového sveta.

Aby som hotel iba „neospevovala“, mám aj jedno negatívum na záver. Ak cestujete podobne ako my s deťmi, tak má tento hotel menšie mínus. Nenájdete tu žiadny detský kútik, žiadne detské bazény, skrátka nič špeciálne určené deťom. Toto nám tu naozaj chýba. Pritom detský kútik by sa v hoteli dal spraviť veľmi rýchlo. Stačilo by dole, kde sú obchody vyčleniť jeden priestor, v ktorom by pridali detský nábytok, hračky a miestnosť pre detičky by bola na svete. Takisto pri príchode by bolo fajn, ak by aj pre detičky priprvili malé uvítanie vo forme plyšových hračiek alebo inej drobnosti určenej pre deti. Každé dieťa to vždy veľmi poteší.

Súčasťou každého hotela Kempinski sú aj Lady in Red, teda Dámy v červenom. Rovnako tak aj tu v Portoroži. My máme veľké šťastie vždy na Lady in Red Mariu, ktorú sme dokonca stretli aj v Tatrách. Skutočná Dáma v červenom. Vždy milá, usmiata a čo je naozaj vzácne, vždy nás hneď spozná a milo privíta.

My sa už dnes tešíme na ďalšie pobyty v hoteli Kempinski v Portoroži v Slovinsku.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.