Recepet na prípravu najchutnejšej čokoládovej torty, ktorú si bez problémov pripravíte v pohodlí svojhu domu.
Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny.
KORPUS:
5 vajec
150 g masla
150 g cukru
100 g polohrubej múky
50 g mandľovej múky
200 g čokolády (ja používam Lindt 70% )
1 malá lyžička sódy bikarbóny
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:
500 g mascarpone
500 ml smotany na šľahanie
200 g čokolády Lindt 78%
Ozdoba podľa ľubovole
POSTUP PRÍPRAVY:
Maslo a čokoládou rozpustíme. Trochu necháme vychladiť (nepridávame horúce ale vlažné).
Žĺtka oddelíme od bielkov.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme roztopenú čokoládu s maslom.
Zvlášť vyšľaháme bielka do tuhej peny, pridáme zvyšný cukor. Pridáme k žĺtkam. Postupne zapracujeme múku.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.
Na plnku si roztopíme čokoládu, trochu ju vychladíme. Do robota vložíme mascarpone so smotanou a vyšľaháme. Do hotového krému pridáme roztopenú čokoládu.
Tortu prekrojíme a naplníme hrubou vrstvou krému. Zo zvyšným krémom natrieme celú tortu.
Ozdobíme. Ja som nastrúhala bielu a tmavú čokoládu na hrubom strúhadle na hobliny a vyrobila som si čokoládové srdiečka.
VIDEO RECEPT NA PRÍPRAVU NÁJDETE AJ TU: