Nepečená jablková torta

0

Potrebujeme:

piškóty

Jablkovo-pudingový krém:

4 jablká

1 vanilkový puding

1 zlatý klas

500 ml mlieka

1 PL cukru

1 vanilkový cukor

tvaroh

Domáca želatína:

1 zlatý klas

300 ml vody

jahodový sirup (alebo iný podľa chuti

Čerstvé ovocie podľa chuti

Postup:

  1. Jabĺčka očistíme, nakrájame, pridáme vodu iba toľko, aby boli jabĺčka vo vode (asi 250 ml) a dáme na 20 minút variť  (varíme ich domäkka). Keď sú jabĺčka mäkké pridáme k nim mlieko a cukor. Medzitým si v miske vymiešame vanilkový puding a jeden zlatý klas so 150 ml vody. Pridáme k jabĺčkovej zmesi a varíme 5 minút. Vychladíme a počas chladenia miešame, do takmer vychladeného primiešame tvaroh.
  2. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty a vylejeme jablčkovo pudingovú zmes. Na zmes poukladáme nakrájané čerstvé ovocie a dáme na pár minút na chladné miesto.
  3. Príprava domácej želatíny je rýchla a jednoduchá. Do hrnca dáme variť vodu, v miske si v troche vody vymiešame zlatý klas a keď sa voda začne variť prilejeme zmes zlatého klasu a 2 PL sirupu, necháme prejsť varom a povaríme ešte jednu minútu.
  4. Želatínu za stáleho miešania vychladíme a takmer studenú vylejeme na pudingovú zmes.
  5. Pred podávaním môžeme ozdobiť čokoládou a ovocím!
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.