Kulinársky zážitok v hoteli Kempinski
Už zo samotného názvu článku vyplýva, že gastronómia v Grand hoteli Kempinski na Štrbskom plese je skutočným kulinárskym zážitkom. Reštauráciu v hoteli Kempinski môžem bez problémov postaviť na prvú priečku nášho rebríčka reštaurácií, ktoré sme doteraz navštívili!
Poďme si predstaviť gastronómiu v hoteli. Reštaurácia sa nachádza na 1.poschodí, hneď nad recepciou. Do reštaurácie sa dostávame po červenom koberci, a pri dverách nás víta milý usmievavý čašník, ktorý nám ponúkne stôl pri detskom kútiku, aby si aj naša maličká prišla počas večere na svoje a my sme si mohli vychutnať jedlo. Hneď nám prinesie aj detskú stoličku a ponúkne aj detský podbradník. Ďalšia čašníčka nám prináša jedálny lístok, aby sme si mohli vybrať jedlo.
Po objednaní jedla nám po malej chvíli prinášajú na stôl košík s teplým čerstvo upečeným pečivom (biela, grahamova a celozrnná bagetka) a podnos s výberom niekoľkých typov nátierok (bryndzová, syrová, rybacia) ako malú pozornosť na uvítanie. Ponuka v jedálnom lístku je menšia, ale nemáme problém si vybrať. Polievku sme si zvolili slepačí vývar, ktorý bol naozaj silný, s kúskami mäsa, zeleninou a domácimi rezancami, prvý krát som našej maličkej ponúkla aj polievku v reštaurácií, pretože chutila skutočne ako domáca. Ako si už čitatelia môjho blogu určite stihli všimnúť, môj manžel je milovníkom steakov, takže aj v tomto hoteli musel skúsiť rib eye steak. Samozrejme pripravený medium, prvotriedne naservírovaný, podávaný v bielych rukavičkách so steakovým príborom. Príloha steakové hranolky podávané na dezertnom tanieri, takže nič nekazilo skvelý dojem zo steaku. Ja steaky nemusím, ale vždy vyskúšam. A taký, aký mu pripravili tu som naozaj ešte nejedla ani ja…. Bol fantastický a omáčka s koňakom, ktorú k nemu podávali bola najlepšia akú som kedy odskúšala. Ja som ako hlavné jedlo zvolila špecialitu hotela – tradičné tatránske pirohy (plnené bryndzou so slaninkou). Cesto na pirohoch bolo veľmi jemné a celková chuť pirohov bola lahodná, takže som si naozaj pochutnala. Obe porcie boli dostatočne veľké, dezert sme už ani neobjednávali, ale dostali sme ešte ako malú pozornosť ručne vyrobené pravé čokoládové pralinky s niekoľkými druhmi náplne, tie boli čerešničkou na torte, jednoducho fantastické. Z reštaurácie sme odchádzali maximálne spokojní. Naozaj im právom patrí 5-hviezdičiek aj v kuchyni!
A raňajky v hoteli? Tie sa podávali formou švédskych stolov, na ktorých si každý mohol nájsť to, na čo mal práve chuť. Nechýbalo niekoľko druhov pečiva – chlieb, rožky, žemle, z bieleho i tmavého cesta. Studený i teplý bufet.Klasické džemy rôznych chutí, med, nutela. Šunky, suché salámy, pršut, slaninka, syry rôzneho druhu. Na teplom bufete podávali priamo pred hosťami rôzne upravené vajíčka – varené namäkko, natvrdo, omeleta, praženica, smažená slaninka, zemiakové krokety, grilovaná cuketa, varené párky (dva druhy párkov). Niekoľko druhov nátierok, klasické maslo, pomazánkové maslo. Cereálie a samozrejme vždy sa podávalo aj niekoľko druhov veľmi chutných zákuskov, každý deň iné. A na pitie? Čaj na aký ste mali chuť, káva, minerálka, rôzne džúsy, čerstvo pripravené ovocné a zeleninové šťavy a ak mal niektorý hosť chuť na šampanské tak bolo k dispozícií aj to. Skrátka na čo si spomeniete, to ste si mohli dať.
Ak aj vy zvažujete kúpu pobytu do tohto luxusného hotela, určite Vám ho odporúčam na základe vlasnej skúsenosti. Pobyt aj jedlo sú tu síce drahšie, ako v bežných 3 či 4-hviezdičkových hoteloch (v priemere 3-krát vyššie ceny ako bežne), ale naozaj to stojí za to! Ako príklad môžem uviesť Silný vývar z kuraťa, ktorý tu stojí 7,80€ bežne ho kúpite za 2 až 3 eurá, ale za luxus sa predsa platí a ako sa hovorí, žijeme len raz, tak treba vyskúšať!