Krémové rizoto z bravčovej panenky
Alternatívou ku klasickému rizotu je tzv. krémové alebo smotanové rizoto, ktoré je krémové a lahodné.
Na prípravu budeme potrebovať:
1 balenie tarhone alebo dlhozrnnú ryžu
500 g bravčová panenka
250 ml Sladká smotana
200 g Šampiňóny (čerstvé alebo z konzervy)
400 g zeleniny (mrkva, kukurica, hrášok, brokolica, karfiol iná podľa chuti)
1 ks Cibuľa
2 PL olivového oleja
troška masla, soli
Postup:
- Najskôr si v osolenej vode uvaríme tarhoňu.
- Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Na rozpálenom oleji dozlata opražíme na kúsky nakrájanú cibuľku, pridáme mäso, okoreníme, osolíme. Dusíme 50-60 minút, kým nie je mäso mäkké.
- Na kúsku masla orestujeme na rezance nakrájané čerstvé šampiňóny, pridáme ostatnú zeleninu podľa chuti, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Následne pridáme smotanu, necháme zovrieť a zeleninovo-smotanovú zmes pridáme k mäsu. Povaríme 5 minút a pridáme tarhoňu, ktorú sme si uvarili hneď v úvode.
- Podávame so syrom, ktorý nastrúhame na väčšie kúsky.