Parížske rožky
Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
Cesto:
5 vaječných bielkov
250 g pomletých vlašských orechov
400 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
4 lyžice strúhanky
Krém z pravej parížskej smotany:
2 šľahačky
250 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
100 g kryštálového cukru
250 g masla
Poleva:
200 g čokolády
100 cery
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravíme cesto – bielky spolu s cukrom miešame nad parou (na nízkom stupni) približne 15 minút. Za občasného miešania necháme vychladnúť a zapracujeme pomleté orechy a strúhanku. Zmesou naplníme cukrárske vrecúško a na papierom vyložený plech striekame rožky. Sušíme (pečieme) v rúre 20 minút pri 140 stupňoch. Po upečení rožky dáme dole z papiera, vychladíme.
- Pripravíme si pravú parížsku smotanu. Šľahačku s čokoládou polámanou na menšie kúsky, maslom a kryštálovým cukrom za stáleho miešania vareškou privedieme do varu. Necháme najideálnejšie do ďalšieho dňa dôkladne vychladiť. Na druhý deň mixérom vyšľaháme zmes na tuhý krém.
- Pripravíme si čokoládovú polevu – čokoládu s cerou rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Na hotové rožky pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme parížsky krém a následne hotové rožky máčame v rozpustenej čokoládovej poleve.
- Chutia fantasticky 🙂