Nutelový cheescake
Vynikajúca nepečená tortička plná nutely, ktorou potešíte každý mlsný jazýček. Suroviny uvedené nižšie sú prepočítané na tortovú formu s priemerom 26 cm.
Základ:
3 balíčky bebe keksov
100 g masla
150 g lieskových orieškov
Nutelový krém:
500 g mascarpone
250 ml kyslej smotany
300 g Nutely
Na vrch:
5 kúskov bebe keksov
50 g opečených lieskových orieškov
Postup prípravy:
- V kuchynskom robote pomixujeme bebe keksy (5 kúskov si odlžíme). Oriešky za občasného miešania nasucho opražíme na panvici (cca 10 minút), následne zbavíme šupky a najemno pomixujeme. Maslo roztopíme a pridáme k pomixovaným keksom a orieškom. Zmes dôkladne rukou spojíme a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme do chladničky stuhnúť, a zatiaľ si pripravíme nutelový krém.
- Z mascarpone, kyslej smotany a nutely vymiešame kuchynským šľahačom hladký krém, ktorý natrieme na zákaldnú zmes.
- Zvyšných päť kúskov bebe keksov vložíme spolu s 50 g lieskových orieškov do kuchynského robota a jemne zmizujeme. Zmesou ozdobíme tortu, a dáme ju na 12 hodín do chladničky.