Zemiakovo-cuketová baba
Fantastická zemiakovo-cuketová baba poteší celú rodinu, od najmenších členov až po manžela. Na plechu je upečená za hodinku a ale prázdne taniere máte za 5 minút 😀
Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
- 1 kg zemiakov
- 1 kg cukety
- 5 PL ovsených vločiek
- 2 vajíčka
- 2 cibule
- cesnak podľa chuti
- domáca bravčová masť
- 500 g mletého mäso (bravčové plece)
- 200 g bravčového mäso nakrájaného na menšie kocky
- na ochutenie trocha soli, čierne korenie, drvená rasca, majoranka
POSTUP prípravy:
- Zemiaky a cuketu očístíme, následne na jemno postrúhame na strúhadle. K zmesi pridáme popučený cesnak a drvenú rascu.
- Cibuľku nakrájame na malé kúsky a speníme na bravčovej masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme, 2-3 minútky orestujeme a pridáme aj pomleté mäso, dôkladne premiešame a po minútke stiahneme z variča. Hotovú zmes primiešame k postrúhaným zemiakom a cukete.
- Ovsenné vločky prepláchneme vo vode a pridáme k zmesi. Pridáme ešte celé vajíčka a podľa chuti dosolíme.
- Hotovú zmes vylejeme na vymastený plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút, následne stiahneme na teplotu 175 stupňov a pečeieme ďalších 45-60 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá kôrka na povrchu. Fantasticky chutí tak horúca z rúry, ako aj vychladená.
- Dobrú chuť!