Bolonské špagety
Pripravte si špagetky s doma vyrobenou bolonskou omáčkou.
Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
250 g špagety
500 g mletého mäsa
2 cibule
2 strúčky cesnaku
1 väčšia mrkva
1 petržlen
menší plátok zeleru
3 PL olivového oleja
500 g paradajky
soľ, bazalka, korenie
100 ml vína
Nastrúhaný syr podľa chuti
Postup prípravy:
- Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme, do hotových pridáme 1 PL oleja, aby sa nám nezlepili.
- Cibuľu nakrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme mrkvu, petržlen a zeler, nakrájané na malé kocky, dusíme 15 minút. Osolíme a okoreníme. Následne pridáme mleté mäso a dusíme ďalších 20 minút. Zatiaľ zbavíme paradajky šupky a tiež ich nakrájame na menšie kocky. Pridáme ich k mäsovo-zeleninovej zmesi, dusíme 15 minút. Na záver pridáme víno a čerstvú bazalku.
- Do hotovej zmesi pridáme špagety. Podávame so strúhaným parmezánom alebo iným syrom.