Recept na fantastickú a zdravú nátierku z avokáda, kotrú môžete podávať nielen ako zdravé raňajky či večeru, ale aj ako zdravé predjedlo.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 2 ks zrelé avokádo
- 1 čerstvá zelená paprika
- 1 jarná cibuľka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL šťavy z citróna
- soľ a korenie na ochutenie (petržlenovú vňať)
Postup prípravy:
Najskôr si všetky suroviny na prípravu nátierky očistíme a avokádo vydlabeme lyžicou.
Do kuchynského robota vložíme cibuľku, cesnak, petržlenovú vňať, pridáme olivový olej, šťavu z citróna, trošku soli a korenia, rozmixujeme. Následne pridáme na kocky nakrájané avokádo a mixujeme na hladký krém.
Podávame na hriankach (ja si bagetku nakrájam na kolieska, poukladám na papierom vyložený plech a už len vložím do rúry nasucho ogrilovať).
Dobrú chuť!
A ešte slovo na záver, v originál recepte boli ešte pridávané sušené rajčiny (200 g) ale keďže ja ich nemám príliš v láske, tak som si recept upravila a rajčinky použijem len čerstvé na „ozdobu“ každej hrianky s nátierkou.