Týmto koláčikom potešíte celú svoju rodinku, ale aj tých, ktorí majú bezlepkovú dietu, pretože nemôžu konzumovať klasické koláče z múky.
Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
CESTO:
- 3 vajíčka
- 100 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 80 g orechov (mandle a lieskové oriešky)
- 40 g mletého maku
MASCARPONE:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 1 šľahačka + stužovač šľahačky
- 1 kyslá smotana
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL trstinového cukru
DOMÁCE ŽELE:
- 1 konzerva broskýň (800 g)
- 1 zlatý klas
- šťava z broskýň (400 ml)
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
CESTO:
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme 50 g cukru a pár kvapiek citróna. Zo žĺtkov a zvyšného cukru vyšľaháme penu, ktorú pomály vmiešame k bielkovému snehu, pridáme mletý mak a postrúhané orechy. Zmes vylejeme do tortovej formy a upečieme korpus – pečieme pri teplote 170 stupňov 20 minút.
MASCARPONE:
- Šľahačku vyšľaháme so stužovačom, pridáme cukor a primiešame kyslú smotanu s tvarohom
DOMÁCA ŽELATINA:
- Broskyne nakrájame na plátky a odložíme. 2 broskyne nakrájame nadrobno prilejeme k nim vodu z broskýňového kompótu a privedieme do varu, zašľaháme do nej zlatý klas (zlatý klas zmiešame v miske s trochou vody) a vanilkový cukor. Varíme 1 minútu, následne za stále miešania vychladíme.
Hotový korpus vložíme do tortovej formy, natrieme mascarpone, na mascarpone poukladáme nakrájané broskyne a zalejeme domácou želatinou. Vložíme do chladničky na 3 hodiny a môžeme podávať….