Bolonské špagety

0

Pripravte si špagetky s doma vyrobenou bolonskou omáčkou.

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:

250 g špagety

500 g mletého mäsa

2 cibule

2 strúčky cesnaku

1 väčšia mrkva

1 petržlen

menší plátok zeleru

3 PL olivového oleja

500 g paradajky

soľ, bazalka, korenie

100 ml vína

Nastrúhaný syr podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme, do hotových pridáme 1 PL oleja, aby sa nám nezlepili.
  2. Cibuľu nakrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme mrkvu, petržlen a zeler, nakrájané na malé kocky, dusíme 15 minút. Osolíme a okoreníme. Následne pridáme mleté mäso a dusíme ďalších 20 minút. Zatiaľ zbavíme paradajky šupky a tiež ich nakrájame na menšie kocky. Pridáme ich k mäsovo-zeleninovej zmesi, dusíme 15 minút. Na záver pridáme víno a čerstvú bazalku.
  3. Do hotovej zmesi pridáme špagety. Podávame so strúhaným parmezánom alebo iným syrom.
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.