Čokoládová raw torta
Túto zdravú pochúťku si môžete pripraviť do pol hodinky v pohodlí svojho domova. Torta je pripravená iba z ovocia a orieškov.
Na cesto budeme potrebovať:
300 g orieškov (vlašské, lieskové, madle, kešu)
300 g sušené ovocie (slivky, hrozienka, banán, jablko)
100 g sušeného kokosu
3PL kokosového oleja
3 čerstvé ďatle
Plnka:
3 vyzreté banány
1 avokádo
200 g madlí (fantastickú chuť dajú opražené mandle)
5 PL pravého tmavého kakaa s vysokým obsahom kakaových bôbov
5 ďatlí
4 PL kokosového oleja
Na ozdobu rôzne druhy čerstvého ovocia (banány, hrozno, kivi, čučoriedky, nektarinka,…)
Postup prípravy:
- Minimálne 3 hodiny pred prípravou si do vlažnej vody namočíme oriešky a sušené ovocie. Pred mixovaním zlejeme všetku vodu a v kuchynskom robote ich zmixujeme na jemnú zmes (odporúčam mixovať po častiach, ja som si rozdelila na 3 časti, dôjde k dôkladnejšiemu rozmixovaniu orieškov). Do zmesi pridáme kokos, ďatle, rozpustený kokosový olej a ak je zmes príliš suchá tak pár lyžíc vody (pridávame počas mixovania) a všetko spolu dobre premiešame. Vznikne nám hustá hmota.
- Na dno tortovej formi vložíme potravinovú fóliu a dáme na ňu hotovú zmes. Dobre pritlačíme rukou alebo lyžicou a vložíme do chladničky stuhnúť. Medzitým si pripravíme plnku.
- Do mixéra vysypeme mandle, rozmixujeme ich a po rozmixovaní ich odložíme bokom. Očistený banán a avokádo pokrájame na mešie kúsky, vložíme do mixéra, dôkladne rozmixujeme, pridáme rozmixované mandle, rozpustený kokosový olej a ďatle. Na vychladené cesto z orieškov vylejeme hotovú plnku. Opäť dáme do chladničky vychladiť aspoň na 2 hodiny.
- Na hotovú tortu pred podávaním poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti. Podávame vychladené s kopčekom domácej zmrzliny.
Fantasticka a konecne recept krok za krokom. Ja som oriesky mixovala iba par sekund aby nevznikla kasa ale taka medzi zubami vrzgajuca zmes orieskov. Famozne