Čokoládová torta

0

Recepet na prípravu najchutnejšej čokoládovej torty, ktorú si bez problémov pripravíte v pohodlí svojhu domu.

 

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny.

KORPUS:
5 vajec
150 g masla
150 g cukru
100 g polohrubej múky
50 g mandľovej múky
200 g čokolády (ja používam Lindt 70% )
1 malá lyžička sódy bikarbóny

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:

500 g mascarpone
500 ml smotany na šľahanie
200 g čokolády Lindt 78%
Ozdoba podľa ľubovole

POSTUP PRÍPRAVY:
Maslo a čokoládou rozpustíme. Trochu necháme vychladiť (nepridávame horúce ale vlažné).
Žĺtka oddelíme od bielkov.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme roztopenú čokoládu s maslom.
Zvlášť vyšľaháme bielka do tuhej peny, pridáme zvyšný cukor. Pridáme k žĺtkam. Postupne zapracujeme múku.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.

Na plnku si roztopíme čokoládu, trochu ju vychladíme. Do robota vložíme mascarpone so smotanou a vyšľaháme. Do hotového krému pridáme roztopenú čokoládu.

Tortu prekrojíme a naplníme hrubou vrstvou krému. Zo zvyšným krémom natrieme celú tortu.
Ozdobíme. Ja som nastrúhala bielu a tmavú čokoládu na hrubom strúhadle na hobliny a vyrobila som si čokoládové srdiečka.

VIDEO RECEPT NA PRÍPRAVU NÁJDETE AJ TU:

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.