Aj vy si radi zamaškrtíte na výbornom dezertíku? Tento dnešný recept musíte určite vyskúšať. Príprava je pomerne jednoduchá a výsledný efekt stojí za to!
Na prípravu budeme potrebovať papierové košíčky (s priemerom 7 cm), formu na muffiny a samozrejme suroviny.
CESTO
- 2 celé vajcia
- 100 g cukru
- 200 g mäkkého tvarohu (roztierateľný, NIE hrudkový)
- 100 g kakaa
- 150 g hladkej múky
- 50 ml oleja (ja som použila mandľový)
- 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
- 100 g zmes čokolády (ja som použila Lindt 90%), orechov (opražila som ich nasucho na panvici a podrvila valčekom na malé kúsky) a sušených hrozienok
KRÉM Z BIELEJ ČOKOLÁDY
- 250 ml smotany na šľahanie (40%)
- 100 g bielej čokolády (ja som použila Lindt)
- 1 balíček stužovača šľahačky
Postup prípravy:
- Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme pár kapiek citrónovej šťavy, zapracujeme vaječné žĺtka s cukrom. Pridáme mäkký tvaroh, kakao, olej, sódu a múku. Zo zmesi vznikne hladké cesto, do ktorého pridáme kúsky čokolády, sušené hrozienka a podrvené orechy.
- Pripravíme si formičky na muffiny, do každej vložíme papierový košíček a do polovice nalejeme cesto. Pozor, aby sme nedali do košíčkov veľa cesta, pretože capcakes zväčšia svoj objem počas pečenia!
- Rúru vyhrejeme na 175 stupňov a pečieme 10 minút, následne teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte 10-15 minút. Celkový čas pečenia je 20 až 25 minút.
- Šľahačku dáme do hrnca, privedieme do varu a za stále miešania pridáme bielu čokoládu. Zmes vychladíme (ideálne je nechať chladiť aspoň 6 hodín), vložíme do šľahača, pridáme stužovač a vyšľaháme.
- Cukrárske vrecko naplníme krémom a nastriekame na cupcakes. Ozdobíme podľa fantázie. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame.