Čokoládovo-nutelový nepečený cheescake

0

Na prípravu budeme potrebovať (formu o priemere 24 cm)

CESTO:

  • 2 balíčky keksov Hobbits
  • 100 g masla
  • nutelu na potretie cesta (množstvo podľa chuti)

PLNKA (rozleíme ju na dve časti bielu a hnedú)+

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 75 g trstinového cukru
  • 1 balíček stužovača šľahačky
  • 2 lyžice nutely

ČOKOLÁDA

  • 100 g lindt čokoláda 90%
  • 150 ml smotana na šľahanie

POSTUP:

Pripravíme si cesto – pomixujeme keksy úplne na jemno a pridáme do nich rozpustenú maslo, dôkladne premiešame, vložíme na dno tortovej formy a utlačíme, vložíme na 10 minút do chladničky stuhnúť. Po 10 minútach potrieme nutelou (stačí aj tenšia vrstva, ale kto má rád veľa nutely použije viac).

V kuchynskom robote vymiešame smotanu na šľahanie, mascarpone, cukor. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, jedna zostane biela a do druhej dáme 2 polievkové lyžice nutely. Najskôr na cesto navrstvíme bielu a potom hnedú časť.

Do hrnca vložíme čokoládu, pridáme smotanu na šľahanie a za stále miešania rozpustíme. Trošku vychladíme a nalejeme na hotový koláč. Dáme do chladničky stuhnúť.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.