Kategória

Recepty

Dobroty, ktoré potešia mlsné jazýčky celej rodiny. Rýchle, chutné, zdravé, jednoduché i trošku zložitejšie. Skrátka dobroty, ktoré pripravujem mojej rodinke

Parené buchty

Pripravte si domáce parené buchty podľa tradičného receptu starých mám. Na prípravu budeme potrebovať: 400 g polohrubej múky, 100 g celozrnej hrubej múky, 30 g droždia, 1 vaječný žĺtok 400 ml mlieka, 30 g kryštálového…

Parížske rožky

Recept na fantastické parížske rožky nájdete aj v online verzií tu: https://youtu.be/BIe0cUfOBwA CESTO: 2 bielka 150 g cukru 150 g namletých orechov KRÉM: 2 celé vajcia 100 g cukru 100 g biela čokoláda lindt 125 g masla…

Domáce pečivo

Pripravte si domáce pečivo, či rožky, žemle alebo iné tvary pečiva. Domáce je len domáce, a ak máte doma deti, uvidíte, ako budú pomáhať a potom im bude pečivko chutiť ešte viac, pretože si ho pripravia sami. Video recept na…

Langoše – recpet

Recept na tie najchutnejšie a nadýchané langoše, ktoré zbožňuje každý.... Na prípravu budeme potrebovať: 500 g celozrnnej múky 500 g hladkej múky 100 ml mlieka na prípravu kvásku 1 kvasnice 1 kávová lyžička medu 500 ml…

Nutelový cheescake

Jednoduchý recept na fantastický koláčik bez pečenia. Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny.... Keďže nutela sama o sebe je veľmi sladká, nepoužívam cukor, pretože nutela nám všetko dostatočne osladí. KORPUS: 250 g…

Krémeš z domáceho lístkového cesta

Na prípravu krémeša z lístkového cesta vždy používam vynikajúce lístkové cesto, ktoré si pripravím doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. Samozrejme môžete použiť aj hotové lístkové cesto, ktoré len vygúľate a upečiete, ale ak si

BRYNDZOVÉ PIROHY podľa Kempinski

Na mojich obľúbených bryndzových pirohoch si vždy veľmi pochutím v GRAND HOTEL KEMPINSKI HIGH TATRAS. Žiaľ aktuálna situácia nielen na Slovensku, ale aj v celom svete nám naše cestovateľské plány zmarila, a keďže sme od leta v Tatrách

Koreň – bagetka

Aj vy si radi pochutíte na tzv. koreni z obchodu? Trápi Vás však pri jeho konzumácií fakt, že je to polotovar? Aj mne vždy koreň z obchodného reťazca chutí, ale keď si predstavím, že je to polotovar, teda zohriate zmrznuté pečivo, nie je

Domáce rezance

Receptík, na domáce cestovinky (nielen rezence) je jednoduchý a zvládne ho skutočne každý. A ten pocit, že cestovinku, ste si pripravili doma je na nezaplatenie. Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny: 2 celé vajcia200 g

Cviklový šalát

Ďalší z receptov, pri ktorých som sa inšpirovala pani Mačingovou. Cvikla je veľmi zdravá takže tento šalát dodá telu veľa benefitov. Na prípravu budeme potrebovať (pre 4 osoby): 4 cvikle1 balenie TRIO bonduelle sterilizovaná zelenina