Fantastická tvarohová torta nielen pre športovcov

0

Túto sladkú pochúťku si určite zamiluje celá Vaša rodina. Je dokonca vhodná aj pre celiakov (do cesta sa použije len 50 g bezlepkovej kukuričnej múky), a tiež je vynikajúcou sladkou dobrotou vhodnou aj pre Vášho športovo zdatného manžela, keďže je v nej obsiahnuté veľké množstvo tvarohu, ktorý predstavuje koncentrovanú mliečnu bielkovinu s nízkym obsahom sacharidov.

Na prípravu budeme potrebovať tortovú formu s priemerom 20 cm a nasledovné suroviny:

Na cesto potrebujeme:

2 celé vajcia

100 g pomletých orechov (mix vlašských, lieskových a kešu orieškov)

50 g trstinového cukru

50 g bezlepkovej kukuričnej múky

150 g kvalitného tmavého kakaa (ja používam 70% LINDT kakao)

100 g masla

šťavu z citŕona

Na tvarohovú plnku potrebujeme:

400 g tvarohu (ja používam klasický tvaroh ktorý rozmixujem v kuchynskom robote, ale môžete použiť aj mäkký tvaroh)

2 vaječné žĺtky

20 g trstinového cukru

50 g čokolády s vysokým obsahom kakaa (ja používam 99% LINDT čokoládu)

100 g sušeného ovocia

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku. Ak použijeme hrudkovitý tvaroh, tak ho najskôr rozmixujeme v kuchynskom robote na hladký krém, do ktorého zapacujeme vaječné žĺtky a trstinový cukor (ak použijeme mäkký tvaroh, tak si len vymiešame žĺtky s cukrom a do nich pridáme tvaroh). Hotový krém si odložíme na chladné miesto.
  2. Následne si pripravíme cesto. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme pár kvapiek šťavy z citróna a 25 g cukru. Žĺtky vyšlaháme s maslom a pridáme 25 g cukru. Spojíme bielkovú a žĺtkovú zmes, pridáme strúhané orechy, bezlepkovú múku a kakao.
  3. Tortovú formu dôkladne natrieme po stranách maslom (aby sa nám torta neprilepila počas pečenia). Hotové cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť cesta nalejeme do tortovej formy a keďže je cesto hustejšie natrieme ním aj kraje tortovej formy a následne nalejeme tvarohovú plnku, na ktorú nasypeme sušené ovocie a na malé kúsky polámanú čokoládu. Následne nalejeme druhú časť cesta.
  4. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a vložíme do nej hotovú tortu. Pri teplote 180 stupňov pečieme 12 minút a následne teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte ďalších 30-40 minút (až kým nie je torta upečená – či je upečená zistíme tak, že do nej pichneme špajlou a ak sa nám na špajlu neprilepí cesto môžeme tortu vytiahnuť).
  5. Dobrú chuť!
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.