Ferero rocher torta
Čokoládový krém ukrytý pod orieškovou krustou Ferrero Rocher si môžete pripraviť aj doma. Doma pripravená torta chutí rovnako dobre, ak nie aj lepšie 🙂
Okrem ingrediencií uvedených nižšie si pripravte tortovú formu s priemerom 26 cm a kuchynský robot.
KORPUS:
- 400 g kukuričných lupienkov Fitnes od Nestle
- 100 g roztopeného masla
- 3 polievkové lyžice kakaa s vysokým obsahom kakaa
ČOKO KRÉM:
- 200 g najemno nasekaných lieskových orieškov
- 100 g čokoláda s obsahom 90% kakaa (rozpustiť vo vodnom kúpeli)
- 250 g mascarpone
- 250 g mäkkého tvarohu
- 250 g kyslej smotany
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- 1 lyžiču koňaku
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA NA POVRCH TORTY
- 200 g čokolády
- 6 lyžíc šľahačkovej smotany
Postup prípravy:
Pripravíme si korpus – v kuchynskom robote pomixujeme kukuričné lupienky, pridáme roztopené maslo a kakao, dôkladne premiešame. Hotovú zmes rukou natlačíme na dno tortovej formy a dáme na chladné miesto.
Na čokoládový krém zmiešame mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu, roztopenú čokoládu a orechy. Do hotového krému pridáme 2-4 kvapky vanilkového extraktu a polievkovú lyžicu koňaku. Krém navrstvíme na korpus, opäť dáme na chladné miesto.
Na záver si pripravíme lahodnú ťahavú čokoládu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu do ktorej pridáme 6 lyžíc šľahačkovej smotany. Čokoládovú polevu nalejeme na vychladenú tortu.