Ferero rocher torta

0

Čokoládový krém ukrytý pod orieškovou krustou Ferrero Rocher si môžete pripraviť aj doma. Doma pripravená torta chutí rovnako dobre, ak nie aj lepšie 🙂

Okrem ingrediencií uvedených nižšie si pripravte tortovú formu s priemerom 26 cm a kuchynský robot.

KORPUS:

  • 400 g kukuričných lupienkov Fitnes od Nestle
  • 100 g roztopeného masla
  • 3 polievkové lyžice kakaa s vysokým obsahom kakaa

ČOKO KRÉM:

  • 200 g najemno nasekaných lieskových orieškov
  • 100 g čokoláda s obsahom 90% kakaa (rozpustiť vo vodnom kúpeli)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 250 g kyslej smotany
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 1 lyžiču koňaku

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA NA POVRCH TORTY

  • 200 g čokolády
  • 6 lyžíc šľahačkovej smotany

 

Postup prípravy:

Pripravíme si korpus – v kuchynskom robote pomixujeme kukuričné lupienky, pridáme roztopené maslo a kakao, dôkladne premiešame. Hotovú zmes rukou natlačíme na dno tortovej formy a dáme na chladné miesto.

Na čokoládový krém zmiešame mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu, roztopenú čokoládu a orechy. Do hotového krému pridáme 2-4 kvapky vanilkového extraktu a polievkovú lyžicu koňaku. Krém navrstvíme na korpus, opäť dáme na chladné miesto.

Na záver si pripravíme lahodnú ťahavú čokoládu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu do ktorej pridáme 6 lyžíc šľahačkovej smotany. Čokoládovú polevu nalejeme na vychladenú tortu.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.