Gastronómia v Grand hoteli Praha
V Grand hoteli Praha sme mali počas nášho pobytu polpenziu.
Raňajky boli formou švédskych stolov s nápojmi. Večere boli formou 3-chodového menu bez nápojov.
Švédske stoly pri raňajkovom bufete praskali doslova vo švíkoch. Výber pečiva bol veľmi dobrý, klasické biele pečivo, tmavé pečivo, chlieb, žemličky, rožky. Nechýbal studený ani teplý bufet. Niekoľko druhov šuniek, salám, syry, v teplom zase vajíčka na niekoľko spôsobov, špekačky, párky, grilovaná zelenina. Moje obľúbené hygienicky balené džemíky (jahodový, malinový, marhuľový, višňový a čierna ríbezla), nutela, med, malé maslá a tavené syry. Cereálie a ovsenné vločky pre milovníkov zdravých raňajok, plus mielko a jogurty. Nechýbala ani čerstvá zelenina a ovocie, plus niekoľko šalátov, výber naozaj vynikajúci. Z teplých nápojov ponúkali hosťom čaje rôznych príchutí, káva, mlieko, z nechladených to bola minerálka, rôzne druhy džúsov, limonády, skrátka bolo z čoho vyberať 🙂 Jedlo aj nápoje personál stále dokladal podľa potreby.
Jedlo bolo chutné, avšak večere, servírované formou 3-chodového menu boli príliš malé – gramáž ako na denné menu. Mali sme na výber buď sme si mohli dať predjedlo alebo polievku, následne hlavné jedlo a dezert. Myslím, že práve malá hmotnosť porcií, je hlavným dôvodom, prečo sú hosťom pri večeri k dispozícií šaláty. Pre mňa ako ženu bola porcia dostatočná, ale pre chlapov je porcia určite malá. Chuť jedla bola vyvážená, naservírované bolo jedlo moderným spôsobom. Čašníci používali pri servírovaní rukavičky, avšak jedlo, ktoré práve podávali vôbec „nepredstavili“, aj keď hosť si sám volí daný druh jedla, bolo by vhodné povedať, čo sa práve servíruje. Takmer v každom 4-hviezdičkovom hoteli to bola samozrejmosť. Oceňujem prestieranie, ktoré je v reštaurácií pre hostí pripravené naozaj luxusne.
Toto bol jediný hotel, v ktorom sme si museli rezervovať stôl k večeri vopred a nahlasovať o aké jedlo budeme mať záujem. Ak hosť nepríde do reštaurácie v stanovenom čase, po 30.minútach mu rezervácia prepadá. Pritom, hotel bol obsadený maximálne do polovice.