Chcete vyskúšať GHEE maslo? Vôbec nemusíte chodiť do BIO obchodu či obchodu so zdravovou výživou, stačí Vám klasické maslo, ktoré zakúpiť v bežných potravinách a GHEE maslo si vyrobíte v pohodlí svojho domova. Postup je veľmi jednoduchý a určite Vám bude chutiť oveľa viac, pretože si ho pripravíte doma s láskou.
Na prípravu budete potrebovať 1 klasické maslo (ja bežne používal Liptov 250 gramov, takže som použila to).
Maslo som nakrájala na menšie kúsky, vložila do hrnca, nastavila časovač na 25 minút (na indukčnom variči som nastavila stupeň 2 z 9).
Počas varenia som odoberala vzniknuté peny, zmes som občas premiešala a počas varenia som sledovala ako sa z masla odparuje voda a maslo krásne „žltne“. Nakoniec vznikne krásna žltá tekutina, ktorú ešte precedíme.
Hotové GHEE maslo nalejeme do pohára a v chladničke ho môžeme skladovať niekoľko týždňov!