Gino Park Palace Orlové
Len vo februári tohto roka (február 2016) otvorili pre verejnosť celkom nový, luxusný 4-hviezdičkový hotel Gino Park Palace v Orlovom.
Pri našich kulinárskych potulkách sme sa rozhodli zavítať aj sem, a boli sme naozaj milo prekvapení. Jedlo bolo vynikajúce, personál veľmi milý a priateľský. Prostredie prvotriedne, je vidieť, že je to nové, krásne a majitelia si na tom dávajú záležať. Všetko krásne, čísté, všade to voňalo novotou a luxus je cítiť na každom kúsku (dokonca aj na toalete). Postupnou rekonštrukciou prechádzka aj vonkajší park, takže po dokončení to bude ozajstný skvost.
Z ponukového lístka sme si vybrali predjedlo, polievku, hlavné jedlo i dezert. Ja sladké milujem, takže pre mňa bol záver obeda, teda dezert lahôdkou pre jazýček – Horúce čokoládové suflé so zmrzlinou.
Poďme ale pekne po poriadku…. Ako je u nás zvykom, aj pred návštevou tohto zariadenia sme si jedlo vopred rezervovali, aby sme nemuseli dlho čakať, keďže máme malé bábätko. Tento krát sme menu dostali ako darček od môjho brata, ja k narodeninám a manžel k meninám, ktoré slávime v jeden a ten istý deň. Manažérka hotela, s ktorou sme všetko dojednávali bola veľmi ústretová a ochotná, čiže hneď prvý kontakt veľmi dobrý. Po príchode do hotela nás na recepcii privítala milá, usmievavá recepčná, s ktorou som do prvého kontaktu prišla počas emailovej komunikácie, keď som musela rezerváciu presunúť o deň neskôr, nakoľko manžel dostal v sobotu menšiu migrénu. Obrovská vstupná hala, všetko historické s nádychom moderného luxusu. Keďže reštaurácia sa nachádza na poschodí vyviezli sme sa výťahom (mali sme aj kočík), po celom poschodí sú izby do ktorých sa vstupuje cez otlačok prsta, túto možnosť som videla prvý krát, zatiaľ sme videli len klasické kľúče a otváranie pomocou karty, ale cez otlačok prsta to bolo „poprvé“. Na konci sa nachádzal bar a reštaurácia s krásne nastretými stolami. Obrovský luster v strede reštaurácie, obrovský krb a zrkadlo, no nádhera….
Milá čašníčka nám ponúkla nápoje, manžel si vybral pivo ERB, ja čaj z čerstvej mäty, krásne naservírovný, pivo vychladené na správnu teplotu.
Predjedlo – Tartar z hovädzieho a teľacieho mäska s kaviárom bol moderne naservírovaný a chutil veľmi dobre. Kaviár sme jedli po prvý krát v živote, ale žiaľ musím povedať, že pre mňa to nebol žiadny extra zážitok, práve naopak prišiel mi taký bdlý (milovníci kaviáru ma asi zabijú)…. Podávaný bol s hriankami.
Polievka – Silný vývar z hovädzích a kuracích kostí so zeleninou, s krupicouvou a kuracou haluškou – chutil ako domáci, bol veľmi silný a nebolo cítiť žiadne umelé dochucovadlá, čo naozaj oceňujem. Tiež naservírovanie bolo prvotriedne – priniesli tanier so zeleninkou a haluškami a vývar naliali priamo pred nami, zaujímavé….
Hlavné jedlo – Citrónové rizoto s kráľovskými krevetami – vynikajúce, rýža uvarená domääka, avšak nerozvarená, s troškou smotany a citróna, krevety tiež výborné, zaujímavý bol aj čips zo špekačiek, ktorý bol na ozdobu. Jedným slovom vynikajúce!
Manžel mal ako hlavné jedlo Bravčový bôčik s medom a čili z mladého prasiatka, aj to bolo vynikajúce, krásne naservírovaný a chutné.
Nuž a zlatý kliniec programu – dezert ako som uviedla už hore bol fantastický.
Celkový dojem z reštaurácie je vynikajúci, určite sa sem vrátime.
Musím ale upozorniť, že ide o 4-hviezdičkový hotel, a ceny tomu aj zodpovedajú. Jednoducho povedané, nie je to reštaurácia na každodenné návštevy.
Kolko to tam stalo ked si napisala ze to nebolo najlacnejsie?????? Tipujem aj na 50€ za obidvoch.
Daj si stranku ich a tam jeto aj my sme pozerali sa to neoplati preplatit