Na prípravu budeme potrebovať (2 osoby):
- 500 g kuracie prsia
- grilovacie korenie
- kari korenie
- 1 ČL med
- 1 PL sójová omáčka
- 1 PL worcestrová omáčka
- 2 PL olivový olej
- 200 ml piva
Postup prípravy:
- Aby bolo mäsko mäkké a štavnatučké, pripravíme si ho do marinády ideálne 3 dni pred grilovaním.
- Mäso umyjeme, nakrájame na pláty, usušíme a zalejeme pivom – necháme takto cez noc.
- Na druhý deň si pripravíme marinádu. Zmiešame olivový olej, worcestrovú a sójovú omáčku, med, kari a grilovacie korenie. Mäso vyberieme z piva (nesušíme ani neumývame) a každý jeden plát mäsa dôkladne potrieme marinádou. Zvyšok marinády prelejeme po mäsku. Mäsko vložíme na 48 hodín do chladničky.
- V deň grilovania mäsko vyberieme z chladničky minimálne 2 hodiny pred grilovaním, aby malo izbovú teplotu.
- Grilujeme 3-5 minút. Dorú chuť!
Ak radšej grilujete bravčové mäso, či už krkovičku alebo bravčovú panenku, môžete vyskúšať tento postup prípravy aj pri tomto mäsku, výsledok bude rovnaký – šťavnaté grilované mäsko!