Grilované kuracie prsia

0

Na prípravu budeme potrebovať (2 osoby):

  • 500 g kuracie prsia
  • grilovacie korenie
  • kari korenie
  • 1 ČL med
  • 1 PL sójová omáčka
  • 1 PL worcestrová omáčka
  • 2 PL olivový olej
  • 200 ml piva

Postup prípravy:

  1. Aby bolo mäsko mäkké a štavnatučké, pripravíme si ho do marinády ideálne 3 dni pred grilovaním.
  2. Mäso umyjeme, nakrájame na pláty, usušíme a zalejeme pivom – necháme takto cez noc.
  3. Na druhý deň si pripravíme marinádu. Zmiešame olivový olej, worcestrovú a sójovú omáčku, med, kari a grilovacie korenie. Mäso vyberieme z piva (nesušíme ani neumývame) a každý jeden plát mäsa dôkladne potrieme marinádou. Zvyšok marinády prelejeme po mäsku. Mäsko vložíme na 48 hodín do chladničky.
  4. V deň grilovania mäsko vyberieme z chladničky minimálne 2 hodiny pred grilovaním, aby malo izbovú teplotu.
  5. Grilujeme 3-5 minút. Dorú chuť!

Ak radšej grilujete bravčové mäso, či už krkovičku alebo bravčovú panenku, môžete vyskúšať tento postup prípravy aj pri tomto mäsku, výsledok bude rovnaký – šťavnaté grilované mäsko!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.