Hokajdová polievka

0

Veľmi rýchly a úplne jednoduchý recept na prípravu vynikajúcej krémovej hokajdovej polievky, na prípravu ktorej budeme potrebovať len 1 väčšie hokajdo (prípadne 2 menšie), 1 čajovú lyžicu soli, zelerovú a petržlenovú vňať a vodu. Keďže hokajdo má vynikajúcu chuť, nebudeme potrebovať žiadne ďalšie suroviny 🙂

Postup je veľmi jednoduchý. Hokajdo umyjeme, rozkrojíme a vyberieme semiačka. Nakrájame ho na hrubšie kocky, vložíme do hrnca, zalejeme vodou (vody dáme len toľko, aby bolo hokajdo zaliate, nedávame veľa vody, pretože si chceme pripraviť krémovú polievku), pridáme soľ a vňate zeleru a petržlenu. Ak máme mladé hokajdo tak ho stačí variť 10 minút, staršie (taká ktoré kúpime v zime) varíme 20 minút. Necháme chvíľku vychladiť, vložíme do kuchynského mixéra a rozmixujeme na hladký krém.

Podávame s tekvicovým olejom a opraženými tekvicovými zrniečkami.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.