Krémové rizoto z bravčovej panenky

0

Alternatívou ku klasickému rizotu je tzv. krémové alebo smotanové rizoto, ktoré je krémové a lahodné.

Na prípravu budeme potrebovať:

1 balenie tarhone alebo dlhozrnnú ryžu

500 g bravčová panenka

250 ml Sladká smotana

200 g Šampiňóny (čerstvé alebo z konzervy)

 

400 g zeleniny (mrkva, kukurica, hrášok, brokolica, karfiol iná podľa chuti)

1 ks Cibuľa

2 PL olivového oleja

troška masla, soli

Postup:

  1. Najskôr si v osolenej vode uvaríme tarhoňu.
  2. Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Na rozpálenom oleji dozlata opražíme na kúsky nakrájanú cibuľku, pridáme mäso, okoreníme, osolíme. Dusíme 50-60 minút, kým nie je mäso mäkké.
  3. Na kúsku masla orestujeme na rezance nakrájané čerstvé šampiňóny, pridáme ostatnú zeleninu podľa chuti, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Následne pridáme smotanu, necháme zovrieť a zeleninovo-smotanovú zmes pridáme k mäsu. Povaríme 5 minút a pridáme tarhoňu, ktorú sme si uvarili hneď v úvode.
  4. Podávame so syrom, ktorý nastrúhame na väčšie kúsky.
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.