Krupicová kaša
Pamätám si, keď som bolá dieťaťom ja, ako som sa vždy tešila na krupicovú kašu. Za tých pár rôčkov, čo som na tomto svete som ochutnala niekoľko krupicových káš, avšak v pamäti mi navždy zostanú tri, ktoré som mala najčastejšie. Jedna babka robila riedku s hrudkami, s roztopeným maslom, posypanú klasickým kakaom a s kryštáľovým cukrom. Druhá babka naopak úplne hustú s klasickým grankom. Najlepšia bola tá od mojej mamičky, bola taká akurát, ani riedka, ani hustá s vynikajúcim Nesquik kakaom, škoricovým cukrom a maslom. Presne takú si varím aj ja, a takú som začala teraz pripravovať aj mojej maličkej. Po prvý krát som jej ju ponúkla keď mala 15.mesiacov, a odvtedy jej ju pripravujem raz za týždeň a veľmi jej chutí.
Na jednu detskú porciu postačí 250 ml kravského mlieka, 2 lyžice detskej krupice, štipka soli a kávová lyžička cukru na osladenie. Všetky ingrediencie vložíme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Od momentu dosiahnutia bodu varu varíme ešte 5 minút. Hotovú kašu vylejeme na tanier, jemne posypeme škoricou, kakaom a pridáme pár kúskov masla.
Ak budete pripravovať svojmu dieťatku krupicu do fľašky, určite pridajte viac mliečka, aby bola krupicová kaša dostatočne riedkej konzistncie.