Krupicová kaša

0

Pamätám si, keď som bolá dieťaťom ja, ako som sa vždy tešila na krupicovú kašu. Za tých pár rôčkov, čo som na tomto svete som ochutnala niekoľko krupicových káš, avšak v pamäti mi navždy zostanú tri, ktoré som mala najčastejšie. Jedna babka robila riedku s hrudkami, s roztopeným maslom, posypanú klasickým kakaom a s kryštáľovým cukrom. Druhá babka naopak úplne hustú s klasickým grankom. Najlepšia bola tá od mojej mamičky, bola taká akurát, ani riedka, ani hustá s vynikajúcim Nesquik kakaom, škoricovým cukrom a maslom. Presne takú si varím aj ja, a takú som začala teraz pripravovať aj mojej maličkej. Po prvý krát som jej ju ponúkla keď mala 15.mesiacov, a odvtedy jej ju pripravujem raz za týždeň a veľmi jej chutí.

Na jednu detskú porciu postačí 250 ml kravského mlieka, 2 lyžice detskej krupice, štipka soli a kávová lyžička cukru na osladenie. Všetky ingrediencie vložíme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Od momentu dosiahnutia bodu varu varíme ešte 5 minút. Hotovú kašu vylejeme na tanier, jemne posypeme škoricou, kakaom a pridáme pár kúskov masla.

Ak budete pripravovať svojmu dieťatku krupicu do fľašky, určite pridajte viac mliečka, aby bola krupicová kaša dostatočne riedkej konzistncie.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.