Lasagne s mletým mäskom
Pripravte si klasické lasagne s mletým mäskom. Lasagne značky Barilla nie je potrebné vopred variť a chutia fantasticky. Ja uprednostňujem kombináciu hovädzieho a bravčového mäska, s pridaním domácej rajčinky, papričky a cibuľky.
Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
1 balíček lasagne (250 g balenie značky Barilla)
300 g mleté bravčové plece
300 g mleté hovädzie predné
4 kusy rajčín (bez šupky)
2 papriky
2 cibuľky
1 PL olivového oleja
trocha soli, korenia a mletej rasce
Na posypanie 100 g nastrúhaného syra emantaler
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravíme mäsko. Na panvicu dáme olej, pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky a mleté mäso. Sprudka osmažíme, osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Dusíme 20 minút. Následne si pripravíme „boloňskú omáčku“ – rajčiny zbavíme šupky a nakrájame na malé kocky, papriku tiež nakrájame na kocky. Cibuľku sprudka orestujeme na oleji, za stáleho miešania pridáme rajčiny a papriku, osolím, na záver pridáme nasekanú čerstvú bazalku. Zmes pridáme k mäsu.
- Zapekaciu misu vymastíme olejom. Na dno zapekacej misy dáme vrstvu lasagni, následne vrstvu mäsovej zmesi. Opäť nasleduje vrstva lasagni. Takto pokračujeme až kým neminieme všetky suroviny. Posledná vrstva je tvorená lasagnami.
- Zapekaciu misu prekryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri teplote 190 stupňov. Následne lasagne vyberieme z rúry, alobal odložíme a povrch lasagni posypeme nastrúhaným syrom. Teplotu v rúre znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 5-10 minút.
- Dobrú chuť 🙂
Ak máte radi syrové dobroty, vyskúšajte aj syrové lasagne vylepšené o cuketku. Recept nájdete po kliknutí SEM.