Malinovo čokoládová raw torta
Ak máte radi zdravé zákusky, potom je naša malinovo čokoládová raw torta pre Vás tým správnym dezertom.
Vopred si okrem surovín pripravíme aj tortovú formu s priemerom 25 cm a mixér na sekanie orechov.
Suroviny na prípravu torty:
KORPUS:
400 g orechov (zmes vlašských, kešu, arašidov, mandlí)
5 ks čerstvých ďatlí (slúžia ako zdravšia náhrada cukru)
50 g sušených sliviek
50 g sušených hrozienok
2 PL kokosového oleja (treba ho rozpustiť)
PLNKA:
300 g čerstvých malín
200 g kešu orieškov
2 zrelé banány
3 PL kvalitného tmavého kakaa
4 PL kokosového oleja
NA OZDOBU:
100 g čerstvých malín
30 g madľových lupienkov
lístky čerstvej mäty
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravíme korpus. Sušené slivky a hrozienka namočíme na 30 minút do vody, následne vodu zlejeme. Do mixéra vložíme všetky oriešky a pomixujeme ich na jemnú zmes (mixujeme až kým sa orechy nezačnú spájať do jedného celku), následne pridáme slivky, hrozienka, ďatle a rozpustený kokosový olej. Vzniknutú lepkavú zmes vtlačíme na dno tortovej formy. Vložíme do chladničky stuhnúť, až kým nepripravíme plnku.
- Teraz si pripravíme malinovo-čokoládový krém. Kešu orechy, ktoré použijeme na prípravu plnky si deň vopred namočíme do vody. Pred prípravou vodu zlejeme a oriešky pomixujeme na jemnú kašu, do ktorej pridáme maliny, banán a kokosový olej. Do hotového krému pridáme kakao a ešte raz dôkladne rozmixujeme. Následne krém natrieme na stuhnutý korpus. Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.
- Na hotový koláč poukladáme maliny, madľové lupienky a ozdobíme lískami mäty podľa vlastnej fantázie.
- Dobrú sladkú chuť 🙂