Nepečená jablková torta
Potrebujeme:
piškóty
Jablkovo-pudingový krém:
4 jablká
1 vanilkový puding
1 zlatý klas
500 ml mlieka
1 PL cukru
1 vanilkový cukor
tvaroh
Domáca želatína:
1 zlatý klas
300 ml vody
jahodový sirup (alebo iný podľa chuti
Čerstvé ovocie podľa chuti
Postup:
- Jabĺčka očistíme, nakrájame, pridáme vodu iba toľko, aby boli jabĺčka vo vode (asi 250 ml) a dáme na 20 minút variť (varíme ich domäkka). Keď sú jabĺčka mäkké pridáme k nim mlieko a cukor. Medzitým si v miske vymiešame vanilkový puding a jeden zlatý klas so 150 ml vody. Pridáme k jabĺčkovej zmesi a varíme 5 minút. Vychladíme a počas chladenia miešame, do takmer vychladeného primiešame tvaroh.
- Na dno tortovej formy poukladáme piškóty a vylejeme jablčkovo pudingovú zmes. Na zmes poukladáme nakrájané čerstvé ovocie a dáme na pár minút na chladné miesto.
- Príprava domácej želatíny je rýchla a jednoduchá. Do hrnca dáme variť vodu, v miske si v troche vody vymiešame zlatý klas a keď sa voda začne variť prilejeme zmes zlatého klasu a 2 PL sirupu, necháme prejsť varom a povaríme ešte jednu minútu.
- Želatínu za stáleho miešania vychladíme a takmer studenú vylejeme na pudingovú zmes.
- Pred podávaním môžeme ozdobiť čokoládou a ovocím!