Nutelový cheescake

0

Jednoduchý recept na fantastický koláčik bez pečenia. Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny…. Keďže nutela sama o sebe je veľmi sladká, nepoužívam cukor, pretože nutela nám všetko dostatočne osladí.

KORPUS:

250 g sušienky – ja používam HOBBBITS

75 g maslo

KRÉM

250 ml smotana na šľahanie

250 ml mascarpone

250 ml bio tvaroh roztierateľný

250 g nutela (nutela musí byť roztierateľné, čiže treba ju nechať pri izbovej teplote aspoň pol hodinku)

2 stužovače

1 vanilkový cukor

ČOKOLÁDA

100 g Lindt 80% čokoláda

100 ml smotana na šľahanie

POSTUP

  1. Sušienky rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a rukou dobre premiešame. Na dno tortovej formy dáme sušienkovú zmes a dobre ju popritláčame o dno formy (ja používam veľký sklenený pohár, ktorým zmes rovnomerne roztlačím do formy). Kým si pripravím krém vložím korpus  chladiť do chladničky.
  2. Do kuchynského robota dám šľahačku, mascarpone, tvaroh, stužovač, vanilkový cukor, všetko dám spolu miešať, vznikne krásny hladký krém. Polovicu krému použíjeme takúto bielu. Do druhej polovice krému zašľahám 2 polievkové lyžice nutely.
  3. Korpus vyberiem z chladničky. Nutelou opatrnne potriem sušienkový korpus, kto má rád veľa nutely, tak jej môže dať viac, ja dávam len tenšiu vrstvu.
  4. Pridám biely krém, naň zase nutelový. Znova vložím do chladničky.
  5. Do hrnca dám smotanu s čokoládou a za stáleho miešania rozpustím, vznikne nám krásna lesklá čokoládová poleva. Čokoládovú polevu za občasného miešania vychladíme na izbovú teplotu a následne ňou polejeme hotovú tortu.
  6. Dáme do chladničky stuhnúť!

 

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.