Jednoduchý recept na fantastický koláčik bez pečenia. Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny…. Keďže nutela sama o sebe je veľmi sladká, nepoužívam cukor, pretože nutela nám všetko dostatočne osladí.
KORPUS:
250 g sušienky – ja používam HOBBBITS
75 g maslo
KRÉM
250 ml smotana na šľahanie
250 ml mascarpone
250 ml bio tvaroh roztierateľný
250 g nutela (nutela musí byť roztierateľné, čiže treba ju nechať pri izbovej teplote aspoň pol hodinku)
2 stužovače
1 vanilkový cukor
ČOKOLÁDA
100 g Lindt 80% čokoláda
100 ml smotana na šľahanie
POSTUP
- Sušienky rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a rukou dobre premiešame. Na dno tortovej formy dáme sušienkovú zmes a dobre ju popritláčame o dno formy (ja používam veľký sklenený pohár, ktorým zmes rovnomerne roztlačím do formy). Kým si pripravím krém vložím korpus chladiť do chladničky.
- Do kuchynského robota dám šľahačku, mascarpone, tvaroh, stužovač, vanilkový cukor, všetko dám spolu miešať, vznikne krásny hladký krém. Polovicu krému použíjeme takúto bielu. Do druhej polovice krému zašľahám 2 polievkové lyžice nutely.
- Korpus vyberiem z chladničky. Nutelou opatrnne potriem sušienkový korpus, kto má rád veľa nutely, tak jej môže dať viac, ja dávam len tenšiu vrstvu.
- Pridám biely krém, naň zase nutelový. Znova vložím do chladničky.
- Do hrnca dám smotanu s čokoládou a za stáleho miešania rozpustím, vznikne nám krásna lesklá čokoládová poleva. Čokoládovú polevu za občasného miešania vychladíme na izbovú teplotu a následne ňou polejeme hotovú tortu.
- Dáme do chladničky stuhnúť!