Na prípravu budeme potrebovať (tortovú formu o priemere 24 cm)
CESTO:
- 2 balíčky keksov Hobbits
- 100 g masla
- 50 g mletých orechov
PLNKA
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotana na šľahanie
- 75 g trstinového cukru
- 1 balíček stužovača šľahačky
ŽELATÍNA
- 2 balíčky želatíny
- 350 ml vody
- 250 g čerstvého ovocia podľa chuti
- 100 g cukru
POSTUP:
- Pripravíme si cesto – zmixujeme keksy, do ktorých pridáme rozpustené maslo a za hrsť pomletých orechov, dôkladne premiešame a vysypeme do tortovej formy. Zmes rukou dobre utlačíme po dne tortovej formy, vložíme na pár minút do chladničky stuhnúť (kým si pripravíme plnku).
- Do kuchynského robota dáme smotanu na šľahanie, pridáme mascarpone, cukor a stužovač. Vyšľaháme tuhý hmotu, ktorú preložíme na cesto a dáme opäť stuhnúť.
- Do hrnca vložíme bobuľové ovocie (ja som použila maliny, černice, čučoriedky, jahody), pridáme cukor a chvíľu povaríme (asi 10 minút, aby bolo ovocie mäkké), následne pridáme vodu s práškovou žalatínou. Privedieme do varu, minútku povaríme a odstavíme. Za občasného miešania necháme vychladiť.
- Hotovú želatínu nalejeme na vrch torty, ozdobíme ovocím, necháme ešte aspoň 2 hodiny odstáť v chladničke.