Parížske rožky

0
Recept na fantastické parížske rožky nájdete aj v online verzií tu: https://youtu.be/BIe0cUfOBwA
CESTO:
2 bielka
150 g cukru
150 g namletých orechov
KRÉM:
2 celé vajcia
100 g cukru
100 g biela čokoláda lindt
125 g masla
ČOKOLÁDA NA OZDOBU:
100 g tmavej čokolády lindt 85%
Na prípravu budeme potrebovať:
CESTO:
Z bielkov a cukru ušlaháme tuhý sneh nad parou (miešane 10 minút), necháme vychladiť a do vlažného zapracujeme pomleté orechy (miešane zľahka vareškou). Kto chce može pridať lyžicu múky, rožky nebudú také krehké, ale budú pevné.
Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech. Pečieme pri 200 stupňoch len 5 minút, rúru následne vypneme, otvoríme dvierka a dosušime ešte 10 minút.
KRÉM:
Pripravíme si vodný kúpeľ. Do misky dáme vajcia s cukrom a šľaháme 15 minút kým nám nevznikne tuhý krém. Do neho pridáme na kúsky nasekanú čokládu. Rozpustíme. Necháme trochu vychladiť. Vyberieme z chladničky maslo, aby mali izbovú teplotu, nakrájame ho na menšie kúsky a pomály zašľaháme ku krému. Cukrárskym vreckom zdobíme.
ČOKOLÁDA NA OZDOBU:
Čokoládu nalámem na menšie kúsky a vložím do vrecka ktorým budem rožky  zdobiť. Vrecko s čokoládou dám do vodného kúpela a keď
Je čokoláda rozpustená zdobíme.
Dobrú chuť!
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.