Na prípravu budeme potrebovať:
Cesto:
4 vaječné bielky
300 g trstinového cukru
300 g zmes mletých orechov (vlašské, lieskovce, mandle, makadamové)
Krém
4 vaječné žĺtky
200 g trstinového cukru
50 ml vody
100 g biela čokoláda
250 g masla
Čokoláda
200 g lindt čokoláda 70%
100 g maslo
POSTUP
1. Najskôr si pripravíme cesto na parížske rožky. Nad parou šľaháme bielky s cukrom po dobu 10 minút. Vznikne nám pevný, tuhý sneh, ktorý necháme chvíľu vychladiť. Následne do neho zapracujeme pomleté orechy. Zmesou naplníme cukrárske vrecko. Pomocu cukrárskeho vrecka na plech robíme rožky. Rúry vyhrejeme na 200 stupňov, vložíme plech s rožkami a hneď teplotu stiahneme na 170 stupňov – pečieme 5 minút a následne teplotu stiahneme na 90 stupňov a sušíme ešte 20 minút.
2. Pripravíme si Francúzsky vaječné krém. Cukor s vodou dáme do malého hrnca a pri nižšej teplote miešame kým sa cukor nerozpustí. Následne si nad parou začneme šľahať žĺtka, do ktorých pomály pridávame cukrovú vodu. Miešame 20 minút, následne do horúcej zmesi pridáme bielu čokoládu, dobre vymiešame a vychladíme. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny a pridáme postupne vaječnú zmes. Dôkladne vymiešame. Pomocou cukrárskeho vrecka zdobíme plnku na rožky. Dáme do chlaničky na 15 minút stuhnúť.
3. Medzi tým si pripravíme čokoládu. Rozpustíme čokoládu s maslom a v tejto zmesi obaľujeme pripravené rožky.
4. Dobrú chuť 🙂
VIDEO RECEPT NÁJDETE TU: