Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
KORPUS:
- 3 vaječné bielky
- 300 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy (alebo octu, citrón je zdravšou alternatívou)
- 1 PL solamylu
- 70 ml horúcej vody
PLNKA:
- 250 g mascarpone (alebo mäkký tvaroh)
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 vanilkové cukre
NA OZDOBU:
300 g ovocie – čučoriedky, maliny, jahody…. podľa chuti
POSTUP:
Do kuchynského robota vložíme vajčené bielky, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, solamyl a horúcu vodu. Spustíme miešanie na 20 minút. Vznikne nám tuhý, pevný sneh, ktorý rozotrieme na papierom vyložený plech do tvaru kruhu. Vložíme do vopred vyhriatej rúry – rúru predhrejeme na 150 stupňov a pečieme 40 minút, následne teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme ešte ďalších 30 minút.
Z mascarpone, šľahačky a cukru vymiešame hustý krém (ja všetko vložím do kuchynského robota a za minútku je krém hotový).
Hotový krém natrieme na vychladený korpus a ozdobíme ovocím podľa chuti (ja používam mrazené čučoriedky). Môžeme hneď podávať.
Prajem dobrú chuť!