Rafaelo – trochu inak

0

Klasicky recept na rafaelo, kde sa len zmiešajú všetky suroviny poznáme všetcia. Ja som si receptík trošku upravila podľa seba a všetkým chutí ešte viac….

Mandľu som opražila nasucho na panvici dozlata, a suroviny na prípravu hmoty som zohriala na variči, výsledok je naozaj božský! Z uvedených surovín mi vyšlo 35 guličiek rafaelo.

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:

  • 250 g masla ja používam maslo Liptov
  • 200 g sušeného mlieko ja používam plnotučné
  • 200 g práškového cukru, použila som trstinový práškový cukor
  • 50 g kokosu (dala som trochu viac)
  • 50 ml teplej vody
  • mandle bez šupky, ktoré som opražila na panvisi
  • kokos na obaľovanie
  • papierové košíčky

 

Postup prípravy:

  1. Mandle bez šupky som opražila dozlata na panvičke, nechala som ich vychladiť.
  2. Do hrnca som dala maslo, cukor, vodu, nechala prejsť varom, prisypala sušené mlieko a trochu kokosu na zahustenie. Vznikla mi hustejšia zmes, z ktorej som pripravila guličky.
  3. Do každej guličky dáme mandľu a obalíme v kokose. Dáme do chladničky stuhnúť. Hotovo

 

Skutočné kulinárskee špeciality pripravujú v Tatrách v hoteli Kempinski.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.