Klasicky recept na rafaelo, kde sa len zmiešajú všetky suroviny poznáme všetcia. Ja som si receptík trošku upravila podľa seba a všetkým chutí ešte viac….
Mandľu som opražila nasucho na panvici dozlata, a suroviny na prípravu hmoty som zohriala na variči, výsledok je naozaj božský! Z uvedených surovín mi vyšlo 35 guličiek rafaelo.
Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
- 250 g masla ja používam maslo Liptov
- 200 g sušeného mlieko ja používam plnotučné
- 200 g práškového cukru, použila som trstinový práškový cukor
- 50 g kokosu (dala som trochu viac)
- 50 ml teplej vody
- mandle bez šupky, ktoré som opražila na panvisi
- kokos na obaľovanie
- papierové košíčky
Postup prípravy:
- Mandle bez šupky som opražila dozlata na panvičke, nechala som ich vychladiť.
- Do hrnca som dala maslo, cukor, vodu, nechala prejsť varom, prisypala sušené mlieko a trochu kokosu na zahustenie. Vznikla mi hustejšia zmes, z ktorej som pripravila guličky.
- Do každej guličky dáme mandľu a obalíme v kokose. Dáme do chladničky stuhnúť. Hotovo
Skutočné kulinárskee špeciality pripravujú v Tatrách v hoteli Kempinski.