Theatro restaurant v Púchove
V druhej polovici júna 2016 bola opätovne otvorená reštaurácia v novom Dome kultúry v Púchove. Reštaurácia dostala znamenitý názov – Theatro Restaurant, nakoľko sa nachádza v Divadle (nový názov nášho divadla). Rozhodli sme sa, že musíme do reštaurácie zavítať a zistiť, ako tu varia. Počas upršanej soboty sme sa teda vybrali na rodinný obed.
Ponuka jedál je síce menšia, avšak nechýbajú jedlá z hydiny, bravčového i hovädzieho mäsa. Pre tých, ktorí nie sú milovníkmi mäsa je v ponuke niekoľko druhov šalátov. Ak by ste ale mali chuť na rybu, musím Vás sklamať, tu Vám ju nepripravia. Ja ryby milujem, ale tiež som zastancom názoru, že ryby sa majú pripravovať tam, kde žijú, teda v prímorských oblastiach, ale v reštauráciách špecializovaných na ryby (ako napríklad Nordsee). V ponuke sú aktuálne 2 druhy polievok, a ak sa nemýlim nechýbali ani 3 druhy predjedál.
Tento krát sme sa rozhodli vyskúšať polievku a hlavné jedlo, predjedlo ani dezert sme nevyskúšali. Keďže ponuka polievok je minimálna, zvolili sme ja aj manžel Silný hovädzí vývar. Podávaný bol v špeciálnom veľkom tanieri. Zaujimavosťou bol z cesta pripravený kvet naplnený mletým hovädzím mäsom, preliaty silným hovädzím vývarom. Trošku sme mali problém s polievkovou lyžicou cesto rozkrájať, ale nakoniec sa nám to podarilo a prebojovali sme sa až k mäsu. Čo mi však chýbalo bola zelenina, ktorá sa do vývarovej polievky doslova pýtala. Inak chuťovo bol vývar dobrý.
Ako hlavné jedlo manžel zvolil Vyprážané bravčové rezníky v zemiakovom cestičku so zemiakmi. Rezníky boli chutné, chrumkavé, vytvarované do srdiečka, čo bolo veľmi milé. Zemiaky boli čerstvé, nové, a krémová omáčka, ktorá bola k jedlu podávaná dotvárala celkovú chuť.
Ja som zvolila Bravčové výpečky na pive, s kapustou a karlovarskou knedľou. S jedlom sa kuchár naozaj vyhral a naservíroval ho netradičným spôsobom – vrstvením. Karlovarská knedla, na ktorej bola vrstva kapusty, mäso na samom vrchu. Celé to bolo preliate vyredukovanou pivovou omáčkou, ktorá dodávala jedlu znamenitú chuť.
Voči reštaurácií a jedlu nemáme žiadne výhrady 🙂 Ak chcete vyskúšať chutné, čerstvo pripravené jedlo určite pozvite svoju polovičku a zájdite sa dobre najesť. Dokonca môžete nakuknúť aj do kuchyne a pozrieť sa na prípravu jedla v priamom prenose, aj my sme nakukli a stálo to za to! Dvere medzi reštauráciou a kuchyňou majú totiž presklené otvory, takže máte možnosť všetko čo Vám kuchtia vidieť.
Za najväčšiu nevýhodu tejto reštaurácie považujem samotný objekt, v ktorom sa nachádza. Nový „kulturák“ je totiž veľmi zlým priestorom pre takú dobrú reštauráciu. Už len vstupné dvere do kulturáku, ktoré má problém otvoriť žena či starší človek, a to nebudem radšej rozoberať vzduch, ktorý je naozaj strašný (ťažký vzduch, obrovské horko, vzduchotenika len hrčí akoby nefungovala). V novostavbe niečo takéto, je to ostuda… No skrátka hrôza. Vzduchotechnika je vyriešená veľmi zle. Verím, že v krátkej dobe sa to zmení, a aj toto posledné mínus bude odstránené. Majitelia reštaurácie samozrejme za tieto nedostatky nezodpovedajú, za to je zodpovedný niekto iný, to len moja pripomienka, ktorú som si nemohla odpustiť….
Nenasli sme ih stranku ake tam maju ceny? Kolko kesuju za tu poolievku a co vyjde maso z hanolkami ci ina priloha tam????!!!