Kategória

Voľný čas

Keď zubár svoju prácu miluje

Väčšine z nás sa už len pri pomyslení na zubára začne krútiť hlava. Zvuk vŕtačky zvýši tlak nejednému z nás. Tí z nás, ktorí máme so zubami problémy musíme zubára navštevovať častejšie, a často nekončíme v ambulancií len jedného zubára,…

Čas, ktorý dáva vášmu telu zabrať

Šťastný nový rok! Veríme, že to bolo skvelé sviatočné obdobie, ktoré ste si vyplnili tým, čo je vášmu srdcu najpríjemnejšie. Stôl plný jedla, exotického ovocia a cukroviniek. Harmónia pokoja a spoločných chvíľ strávených v kruhu najbližšej…

Nutelové sušienky

Cesto: 250 g hladkej múky 100 g mletých vlašských orechov 2 vaječné žĺtky 150 g práškového cukru postrúhaná kôra z citróna Plnka  1 3 vaječné bielky 150 g orechov (pomletých) 150 g cukru …

Karamelové košičky

Z uvedených surovín pripravíme 30-40 kusov košíčkov (v závislosti od veľkosti košíčkovej formičky). Suroviny na prípravu cesta: 250 g hladkej múky 3 PL kakaa 2 vaječné žĺtky 100 g cukru 150 g hery Karamelová…

Orieškové placky

Z uvedených surovín pripravíme 40 kúskov chutných orieškových placiek. Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny: Cesto: 250 g hladkej múky 100 g mletých vlašských orechov 2 vaječné žĺtky 150 g práškového cukru…

Parížske rožky

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny: Cesto: 5 vaječných bielkov 250 g pomletých vlašských orechov 400 g práškového cukru 1 balíček vanilkového cukru 4 lyžice strúhanky Krém z pravej parížskej…

Kvások

Príprava pravého domáceho kvásku je tak trošku umením. Dôležité je kvások udržiavať v dostatočnom teple a zabrániť prenikaniu studeného vzduchu ku kvásku. Teplota v miestnosti, v ktorej budete kvások pripravovať by nemala klesnúť pod 23…