Zapekané syrové lasagne s cuketou

0

Ak máte radi lasagne, určite vyskúšajte tento recept. Ku klasickej syrovej omáčke a mletému mäsku pridáme ešte cuketku a chuť bude skutočne fantastická. A hlavne pripravíte svojej rodinke klasickú dobrotu, ktorá je o niečo zdravšia, keďže použijete aj cuketku.

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:

1 balíček lasagne (ja používam 250 g balenie značky Barilla)

300 g mleté bravčové mäso (bravčové plece)

300 g mleté hovädzie predné

2 väčšie cukety

1 tavený syr (bambino)

200 ml smotana na šľahanie

150 g syra (ementaler – nastrúhaný)

2 cibuľky

1 PL olivového oleja

trocha soli, korenia a mletej rasce

Postup prípravy:

  1. Najskôr si pripravíme mäsko. Na panvicu dáme olej, pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky a mleté mäso. Sprudka osmažíme, osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Dusíme 20 minút. Následne pridáme smotanu, tavený syr a polovicu nastrúhaného ementaleru, privedieme k varu a odstavíme z variča.
  2. Cuketu si nakrájame na kolečka.
  3. Zapekaciu misu vymastíme olejom. Na dno zapekacej misy dáme vrstvu lasagni, následne vrstvu nakrájanej cukety a prelejeme syrovou omáčkou, opäť nasleduje vrstva lasagni. Takto pokračujeme až kým neminieme všetky suroviny. Posledná vrstva je tvorená lasagnami.
  4. Zapekaciu misu prekryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri teplote 190 stupňov. Následne lasagne vyberieme z rúry, alobal odložíme a povrch lasagni posypeme zvyšným strúhaným syrom. Teplotu v rúre znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 5-10 minút.
  5. Dobrú chuť 🙂

 

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.