Zapekané syrové lasagne s cuketou
Ak máte radi lasagne, určite vyskúšajte tento recept. Ku klasickej syrovej omáčke a mletému mäsku pridáme ešte cuketku a chuť bude skutočne fantastická. A hlavne pripravíte svojej rodinke klasickú dobrotu, ktorá je o niečo zdravšia, keďže použijete aj cuketku.
Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:
1 balíček lasagne (ja používam 250 g balenie značky Barilla)
300 g mleté bravčové mäso (bravčové plece)
300 g mleté hovädzie predné
2 väčšie cukety
1 tavený syr (bambino)
200 ml smotana na šľahanie
150 g syra (ementaler – nastrúhaný)
2 cibuľky
1 PL olivového oleja
trocha soli, korenia a mletej rasce
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravíme mäsko. Na panvicu dáme olej, pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky a mleté mäso. Sprudka osmažíme, osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Dusíme 20 minút. Následne pridáme smotanu, tavený syr a polovicu nastrúhaného ementaleru, privedieme k varu a odstavíme z variča.
- Cuketu si nakrájame na kolečka.
- Zapekaciu misu vymastíme olejom. Na dno zapekacej misy dáme vrstvu lasagni, následne vrstvu nakrájanej cukety a prelejeme syrovou omáčkou, opäť nasleduje vrstva lasagni. Takto pokračujeme až kým neminieme všetky suroviny. Posledná vrstva je tvorená lasagnami.
- Zapekaciu misu prekryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri teplote 190 stupňov. Následne lasagne vyberieme z rúry, alobal odložíme a povrch lasagni posypeme zvyšným strúhaným syrom. Teplotu v rúre znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 5-10 minút.
- Dobrú chuť 🙂