Zeleninové rizoto s dvojfarebným mäskom

0

Dnes Vám prinášam recept na veľmi chutné rizoto, ktoré môžete ponúknuť aj Vašim drobcom. Pripravujem ho z dvoch druhov mäsa, aby bola aj hovädzinka šťavnatá a mäkká pripravujem si mäso deň vopred a dávam ho do marinády trošku odležať. Mäso sa tak pripraví rýchlejšie a má výraznejšiu chuť.

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

500 g tarhoňa

250 g bravčové karé

250 g hovädzie plece

Cibuľa, mrkva, hrach, kukurica

1 PL oleja, 3PL kečupu, soľ, korenie (ja používam korenie pre labužníkov z Justu, ale alternatívou môže byť aj gyros korenie)

Postup:

Tarhoňu uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme a odložíme na chladné miesto. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kocky, pridáme 1 PL olivového oleja, 1 kávovú lyžičku korenia na mäso (gyros korenie), najemno nakrájanú cibuľu a odložíme aspoň cez noc do chladničky. Do hrnca dáme trošku oleja a hneď ako sa rozpáli pridáme mäsovú zmes. Prudko opečieme a necháme v hrnci dusiť. Po 15 minutách osolíme a pridáme kečup. Počas dusenia mäso miešame, a ak sa šťava príliš vydusí podlejeme vodou. Po hodine pridáme kukuricu, hrášok a na kocky nakrájanú mrkvu. Dusíme ešte pol hodinu, prípadne dlhšie, až kým nie je mäso mäkké. Keď je mäso mäkké pridáme uvarenú tarhoňu, dobre premiešame a ak je zmes príliš hustá môžeme pridať ešte kečup podľa chuti. Podávame s postrúhaným parmezánom.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.