Zemiakové placky

0

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 ČL soli, mleté čierne korenie (podľa chuti)
    sušený majorán, rasca
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ks celé vajcia
  • 1 PL hladkej múky
  • bravčová masť na vysmážanie

Postup prípravy:

  1. Zemiaky očistíme a postrúhame na strúhadle. K zemiakom pridáme vajíčka, soľ, korenie rascu, majoran. Na troche masti osmačíme na kúsky nakrájanú cibuľku a do hotového pridáme popučený cesnak. Osmaženú cibuľku pridáme k zemiakom, dobre premiešame a zahustíme múkou. Zmes vyskúšame a ak je potrebné ešte dosolíme.
  2. Zo zmesi na rozpálenej masti smažíme placky do zlatista. Hotové placky ukladáme na papierové obrúsky, aby sme z nich odsali prebytočnú masť.
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.