Zemiakovo-cuketová baba

0

Fantastická zemiakovo-cuketová baba poteší celú rodinu, od najmenších členov až po manžela. Na plechu je upečená za hodinku a ale prázdne taniere máte za 5 minút 😀

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 kg cukety
  • 5 PL ovsených vločiek
  • 2 vajíčka
  • 2 cibule
  • cesnak podľa chuti
  • domáca bravčová masť
  • 500 g mletého mäso (bravčové plece)
  • 200 g bravčového mäso nakrájaného na menšie kocky
  • na ochutenie trocha soli, čierne korenie, drvená rasca, majoranka

 

POSTUP prípravy:

  1. Zemiaky a cuketu očístíme, následne na jemno postrúhame na strúhadle. K zmesi pridáme popučený cesnak a drvenú rascu.
  2. Cibuľku nakrájame na malé kúsky a speníme na bravčovej masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme, 2-3 minútky orestujeme a pridáme aj pomleté mäso, dôkladne premiešame a po minútke stiahneme z variča. Hotovú zmes primiešame k postrúhaným zemiakom a cukete.
  3. Ovsenné vločky prepláchneme vo vode a pridáme k zmesi. Pridáme ešte celé vajíčka a podľa chuti dosolíme.
  4. Hotovú zmes vylejeme na vymastený plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút, následne stiahneme na teplotu 175 stupňov a pečeieme ďalších 45-60 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá kôrka na povrchu. Fantasticky chutí tak horúca z rúry, ako aj vychladená.
  5. Dobrú chuť!
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.